FDL90 Basis meditasjon

5 minutters meditasjon for effektiv stressreduksjon og kultivering av et stille sinn


Nettkurs

Enkelt

1 t 30 m

Gratis

Beskrivelse av nettkurset

1,5 time med kompakt og spennende informasjon om hvordan du enkelt og rask kan komme i gang og høste de positive effektene med en enkel og effektiv meditasjon som du lærer på noen få minutter! Som meditasjonslærer møter jeg ofte mennesker som finner meditasjon vanskelig og tidkrevende. Jeg har komprimert 15 års erfaring til en meget enkel meditasjonsteknikk som kun tar 5 minutter og som absolutt ALLE kan lære i løpet av noen minutter og få raske resultater med.

Lærer: Pål-Esben Wanvig

Gratis nettkurs

"Dette nettkurset gir deg en enkel innføring i en effektiv meditasjon for å senke stressnivået og skape et klarere sinn"

Noe av det som dekkes i nettkurset:

Del 1 - Introduksjon

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Hvorfor er meditasjon så vanskelig for mange? Hva er de viktigste medisinske grunnene til at alle kan ha stor nytte av korrekt meditasjon? Hvorfor er det grunnleggende viktig for alle områder av vårt liv at vi er i stand til å utvikle bevissthet FØR vi kan gjøre endringer? Hva er fordelene med å kultivere vårt sinn gjennom daglig meditasjon?

Del 2 - Korrekt pust er viktig for god helse 

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Hva er er korrekt pust? Hvorfor kan måten vi puster på gjøre oss syke? Det autonome nervesystemets rolle for vår helse. Stimulering av kroppens avslapningsrespons for å stresse ned. Eksempler på at medisinsk forskning viser positive helseeffekter med korrekt dyp pust. Hvordan måler vi stress? Autonom Health og Dr. Lohningers løsning for å måle tilstanden til det autonome nervesystemet. Hva er hara? Hva er fordelene med å aktivere dette punktet under meditasjonen? 

Del 3 - Praktisk gjennomgang av hvordan du puster korrekt

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Praktisk gjennomgang av korrekt pusteteknikk med en kombinasjon av Hara og diafragma pusting. Fordelene med å puste dypt gjennom hele dagen. Hva gjør du om du har problem med å puste dypt? Min favoritt øvelse fra yin yoga for å åpne opp for dyp pust.

Del 4 - Kunsten i å kultivere et stille sinn

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Hvordan tankekaos skaper et konstant grunnstress, begrenser oss og gjør oss innifektive i hverdagen. Hva er bevissthet og hvorfor er nok ro i sinnet vårt en viktig forutsetning for å utvikle bevissthet slik at vi kan finne løsninger på våre problemer og utfordringer? Kunsten å kultivere et stille sinn med meditasjon. Hvorfor guidede drømmereiser/meditasjoner ikke kan skape et stille sinn. Hvorfor kun 5 minutter meditasjon på daglig basis kan ha store positive effekter. 

Del 5 - Praktisk gjennomføring av en enkel øvelse for å kultivere et stille sinn

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Praktisk gjennomgang av øvelsen i hvordan du håndterer tankene som kommer opp under meditasjon for å kunne skape stillhet i sinnet. Hvordan du trener opp underbevisstheten til å produsere mindre tanker under meditasjonen. Hvorfor det å beskytte seg mot tankene eller se sine tanker som fiender ikke fungerer. Bruk av Gassho meditasjonsteknikk. Positive effekter med å benytte Mejii Tennos 5 livsprinsipper under meditasjonen.  Et fantastisk eksempel på konsekvensen av å benytte denne enkle meditasjonen fra en av våre studenter.

Del 6 - Forsterkende effekter som kan gjøre meditasjonen lettere og mer intens

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Hvordan du kan aktivere delta, theta og alfabølger ved bruk av bineural musikk. Hvordan dette kan gjøre det lettere å slappe av under meditasjonen samt bedre effekten. Eksempler på gode gratis Apple og Android apper for å teste ut bineural musikk.

Del 7 - En kort introduksjon til FDL90 Intensiv meditasjon (læres bort i kurset "Forandre ditt liv på 90 dager!")

I denne delen av kurset dekkes blant annet: Hvordan det er mulig å skape mye mer omfattende resultater med meditasjon med å kombinere moderne og urgammel vitenskap, metoder og innsikt.  Kurama meditasjon. Konsekvensene av å aktivere kundalinienergien under meditasjonen med en unik FDL90 metode. Konsekvensen av å aktivere mitokondriene (cellenes kraftverk) under meditasjonen. ++++

Del 8 - Tre versjoner med musikk hvor jeg veileder deg gjennom meditasjonen (MP3 filer)

I denne delen av kurset dekkes blant annet: For å gjøre det enkelt å komme i gang med FDL90 basis meditasjonen har jeg laget tre versjoner (5, 10 og 15 minutt) med avslappende musikk hvor jeg veileder deg gjennom meditasjonen med min stemme. Du kan laste ned disse som MP3 filer.

Modul 1 Kursinnhold
del 1 Introduksjon
del 2 Korrekt pust er viktig for god helse
del 3 Praktisk gjennomgang av hvordan du puster korrekt
del 4 Kunsten i å kultivere et stille sinn
del 5 Praktisk gjennomføring av en enkel øvelse for å kultivere et stille sinn
del 6 Forsterkende effekter som kan gjøre meditasjonen lettere og mer intens
del 7 En kort introduksjon til FDL90 INTENSIV meditasjon
del 8 Musikk med veiledning av meditasjonen (MP3)
>