Del 5 av 5: Oppsummering, priser og anbefaling – Paracelsus clinic

Her finner du informasjon om priser og mine anbefalinger om du tenker på å prøve ut klinikken selv.

En intensiv erfaring!

Tre ukers opphold på Paracelsus klinikken var en meget heftig erfaring for meg! Etter 15 år med intensiv søk etter å finne alle årsakene bak min kroniske sykdomstilstand fikk jeg endelig påvist flere entydige grunner til min tilstand (se artikler og videointervjuer for detaljer) som ingen av spesialistene jeg hadde vært til før hadde sett.

Bare dette i seg selv var verd oppholdet. 

Klinikken har et stort utvalg av behandlingsmetoder både innen vestlig skolemedisin og biologisk medisin. Flere av behandlingsmetodene er unike for klinikken. De har også en særdeles omfattende måte for å diagnostisere årsakene til kompleks sykdom.

Staben var fantastisk hyggelig og det samme var de fleste av legene, terapeutene og sykepleierne.

Ingen klinikk er bedre enn sine beste leger

Jeg fikk dessverre også noen negative erfaringer på klinikken (de positive aspektene er dekket i mine artikler og video intervjuer).

I 2015 ble klinikken solgt til asiatiske investorer og det ble investert stort i å bygge ut klinikken for å kunne ta flere pasienter.

Dette har ført til at det personlige preget som kjennetegnet klinikken tidligere er mer eller mindre borte. Du føler deg som en liten del av et stort maskineri når du blir ført fra stasjon til stasjon, fra behandling til behandling og fra terapeut til terapeut kontinuerlig fra tidlig om morgenen til sent på ettermiddagen hver dag under oppholdet.

Mengden av behandlinger du får kan virke overveldende, og av og til kan man lure på om alle disse behandlingene pasienten skyves gjennom kontinuerlig også har økonomiske undertoner. Når jeg snakken med pasienter som har vært der i flere år fortale alle at slik hadde det ikke vært før klinikken ble solgt i 2015.

Men når du er syk spiller ikke dette så stor rolle siden man er glad for å få mange behandlinger som forhåpentligvis kan lede til en bedre hese... 

Den verste tiden i klinikkens historie

Under mitt opphold i november/desember 2017 var klinikken i en vanskelig situasjon siden de hadde akutt mangel på kvalifiserte leger da flesteparten av klinikkens leger enten hadde sluttet eller hadde gått av med pensjon. Sommeren 2018 sluttet også Dr. Thomas Rau. Han har startet opp en ny klinikk i samme område: http://www.swiss-biomedicine.com/. I juni 2019 ble han hyret tilbake til klinikken for å bringe den "tilbake til sine røtter."

Den legen jeg ble tildelt (som ikke var Dr. Rau siden han var fullbooket og kun hadde anledning til å gjøre intervjuene med meg), var dessverre ikke rustet til å håndtere en pasient som meg med min sykehistorie. Jeg spurte om å få en annen ansvarlig lege, men klinikken nektet og sa at dette ikke var mulig.

I en desperat tilstand valgte jeg å bli siden hva var alternativet? 

Ca. en måned før mitt tre uker opphold besøkte jeg klinikken for å ta alle testene (blodprøver osv). de trengte for å lage et optimalt behandlingsopplegg for meg. Frustrasjonen var stor da legen ikke hadde noe som helst klart på min første behandlingsdag selv om de fleste resultatene fra prøvene var ankommet klinikken.

Det tok legen mer enn to uker (med mye stress og purring fra min side) for å ferdigstille et optimalt behandlingsopplegg for meg som ble satt igang tre dager før jeg reiste hjem. 

Lovde bot og bedring

I slutten av oppholdet fikk jeg prate med en av styremedlemmene til klinikken som fortalte rett ut til meg at klinikken befant seg i en lege krise siden de fleste hadde sluttet og hun beklaget på det sterkeste at jeg ble skadelidende under dette.

Det ble lovet bot og bedring og at jeg skulle bli invitert tilbake til klinikken for et gratis behandlingsopphold når de hadde fått ansatt nye leger som plaster på såret for det jeg opplevde.

I dag mer enn ett år etter mitt opphold har klinikken ansatt fem nye leger, men jeg har ikke hørt noe fra klinikken hverken som oppfølging av meg som pasient eller lovnaden jeg fikk.

Kostnader

Etter at du har fylt ut og sendt inn informasjonsskjemaet til klinikken for de som ønsker å bli pasient, vil du i løpet av et par dager motta den første emailen som ber deg fylle ut et skjema for din medisinske historie samt at de ønsker å få tilsendt de siste prøveresultatene du har.

I neste email får du forslag på tidspunkt for 2 dager hvor det tas prøver og for behandlingsoppholdet (2-4 uker avh. av sykdom).

Her får du også stipulert ca. behandlingskostnader som i mitt tilfelle var:

2 dager med prøvetaking: 8000-8500CHF (ca. 70.000-75.000 norske kroner)

Behandlingsopphold, pr. uke: 8000-8500CHF (ca. 70.000-75.000 norske kroner)

I tillegg kommer reise, opphold og mat.

I tillegg kommer også alle kosttilskudd og andre midler som det anbefales at du tar (dette kostet meg ca. 100.000 kr. for en tre måneders periode)

Alt i alt gikk det med ca. en halv million kroner i totale utgifter for mitt opphold.

Mitt viktigste råd: Kvalitetssikre legen!

Om du vurderer et opphold på Paracelsus klinikken er det viktig at du tar ansvar for å kvalitetssikre legen som klinikken ønsker å benytte som ansvarlig lege for deg. Be om å få tilsendt legens CV og oversikt over hvilke erfaring legen har med din sykdomstilstand.

Etter at du har fått informasjon om priser og datoer anbefaler jeg på det sterkeste at du insisterer på å få pratet med legen som skal være ansvarlig for deg på klinikken! Det beste er å få satt opp en Skype samtale der du kan se legen med video.

Det er viktig at du finner ut om dette er rett lege for deg før du sier ja til oppholdet siden de ikke aksepterer at du bytter lege under oppholdet. Om du er usikker kan du ta kontakt med meg siden jeg har erfaring med flere av legene.

Etter du har vært å tatt prøvene (2 dagers opphold ca. 4 uker før behandlingsoppholdet) anbefaler jeg at du booker opp en samtale nr. 2 via Skype eller telefon med den ansvarlige legen noen dager før du kommer til ditt behandlingsopphold for å diskutere dine prøveresultater samt det behandlingsopplegget leget skal ha skreddersydd til deg før du ankommer. 

På denne måten kan du kan kvalitetssikre at legen har gått gjennom prøveresultatene og at du får et skreddersydd behandlingsopplegg fra dag 1 av ditt opphold (ellers vil de som regel sette deg på et generelt behandlingsopplegg de første dagene som ikke er skreddersydd).

Hotell og overnatting

Det finnes flere pensjonater og hoteller i nærområdet til klinikken. Jeg vil anbefale deg at du velger et hotell hvor klinikken organiserer transport (buss) for deg. Du vil få mer informasjon om dette fra klinikken.

Jeg bodde på hotel Säntis (som er hotellet til Dr. Rau hvor de også serverer hans spesielle diett. Denne dietten får du ikke får på andre hoteller). Hoteller er lite og hyggelig og klinikken sørger for at du blir kjørt fra og til klinikken uten kostnad.

Jeg anbefaler dette hotellet siden dietten er så viktig i klinikken sitt behandlingsopplegg. Det var vanskelig for flere av de andre pasientene som bodde på andre hoteller eller i leilighet å sørge for et riktig kosthold under oppholdet. Når man er ferdig med dagen er man skutt og har ikke så mye overskudd til å lage korrekt mat i følge Dr. Rau's diett.

Oppsummering

Om du er meget syk og har prøvd "alt" av terapier fra før, og om du har nok penger og får en kvalifisert og dyktig lege som er ansvarlig for deg på klinikken, vil jeg anbefale et opphold på det varmeste! Jeg anbefaler også tannlege klinikken på de varmeste. 

Artikkel som PDF

Siden 2009 her jeg publisert mer enn 70 artikler i bladet Medium om praktiske og holistiske løsninger på helseproblemer, hvordan forandre ditt liv til å bli et lykkeligere menneske, hvordan finne grunnleggende mening i livet, spirituell utvikling, opplysthet, healing, sjamanisme, kunsten å skape et lykkelig parforhold m.m.

Alle artiklene kan lastes ned som PDF filer for alle som er logget inn. Du kan opprette en gratis medlems konto her for å få tilgang til alle artiklene samt alle video kursene på denne siden.

Relaterte artikler

Ble frisk av kronisk sykdom med avføring! Gjorde slutt på 40 års med smerter med FMT behandlinger

Vestlig skolemedisin er på randen av en revolusjon i forståelsen og helbredelsen av kroniske og uhelbredelige sykdommer, som morbus Crohn, ulcerøs kolitt, multippel sklerose (MS), Parkinson, Alzheimer, autoimmune sykdommer og kronisk utbrenthet (ME). En noe «utradisjonell» metode hvor man bruker menneskelig avføring har nemlig vist seg å være et meget effektiv probiotikum.

Del 2 av 5: Alvorlig sykdom kan sitte i tennene!

Paracelsus Clinic i Lustmühle i Sveits benytter biologisk tannbehandling som et viktig verktøy for å helbrede alvorlig sykdom hos pasienter som ofte har prøvd «alt» av behandlingsmetoder uten suksess. Hos over 70 prosent av pasientene til Paracelsus ligger en eller flere av hovedårsakene bak kreft og de fleste former for kronisk sykdom i munnen, viser statistikken til klinikken, som har behandlet over 30 000 alvorlig syke pasienter fra 80 land.

Del 1 av 5: En av de største nedturene i mitt liv! Hvordan Europas mest suksessfulle klinikk innen biologisk medisin åpenbarte seg for meg i tolvte time.

Hvordan Europas mest suksessfulle klinikk innen biologisk medisin åpenbarte seg for meg i tolvte time. Mitt liv som spirituell lærer, sjaman, veileder, forfatter og menneske er ikke bestandig slik jeg skulle ønske det var. I denne artikkelen får du et innsyn i en av de vanskeligste nedturene i mitt liv hvor det hold på å gå riktig galt for meg forrige år. Du vil også få se hvordan dette førte meg et stort skritt videre mot løsningen på mitt største helseproblem.

Kommentarer

 1. Om klinikken har tapt seg når det gjelder tilpasset behandling, så er vel tannbehandlingen fortsatt i toppen, eller? Har du evt noen tannlege i Norge å anbefale?

 2. Hei Pål Esben ! Takk for at du deler all denne informasjonen med oss. Jeg syns det er meget spennende denne behandlingen som tilbys på Paracelsus klinikken. Dette er på ett nivå som er ikke er til å kjenne igjen ellers i helsevesenet ,spesielt ikke i Norge.

  1. Hei Alf! Takk for tilbakemelding. Du har helt rett – dette er noe vi dessverre ikke har tilgang til i det norske helsevesenet. Forhåpentlig vil noe av dette endre seg i løpet av de neste årene.

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 3. Hei Pål Espen,
  Takk for en veldig interessant presentasjon av denne klinikken. Et spørsmål som er viktig for meg å stille deg. Føler du deg bedre nå, eller er du fremdeles veldig sliten? Hvor lenge siden er det at du var på det siste oppholdet? Jeg vurderer selv å reise til klinikken, men utifra det du delte med dine erfaringer samt høye kostnader er jeg nå veldig i tvil. Jeg har kjøpt begge Dr. Rau sine bøker og vurderer å starte alt på egen hånd. Jeg har gått på lavkarbo i 5 år. Jeg ser frem til å høre fra deg. Vennlig hilsen Ellinor

  1. Hei Ellinor,
   jeg føler meg drastisk bedre nå enn i 2017! Jeg har kun vært på ett opphold i november/desember 2017. Grunnen til at jeg ikke har vært der igjen er at jeg får alle behandlingsformene klinikken tilbyr hvor jeg bor i Tyskland. Siden du bor i Norgew og ikke har tilgang til de fleste av behandlingformene de gir på klinikken må du antageligvis belage deg på å dre dit hver 3. til 6. måned avh. av din sykdom og tilstand. Dette er noe du også kan diskutere med klinikken om du kontakter dem.

   Jeg ønsker deg lykke til!

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 4. Følte at videoene dine med dr Rau var veldig positive, men at din omtale av din opplevelse på klinikken var negativ. Driver klinikken fortsatt i henhold til dr Rau’s prinsipper? Og ble du frisk?
  mvh
  andreas

  1. Hei Andreas,
   som du hørte på videoene med Dr. Rau hjalp oppholdet meg videre på min ferd til å bli frisk. Utfordringen med klinikken i dag er variasjonen på kvaliteten av legene de har ansatt. Tre av legene vil jeg absolutt ikke anbefale og de har tre nye leger som jeg ikke kjenner. Dr. Rau har kommet tilbake til klinikken og om du får han som ansvarlig lege vil jeg definitivt anbefale et opphold.

   Selv om klinikken har utrolig mange flotte og effektive behandlingsmetoder samt en unik filosofi, hjelper dette lite om legen som er ansvarlig for din behandling ikke er kompetent nok. Om du tenker på et opphold der er det i mine øyne meget viktig at du kvalitetssikrer hvilken lege du får tildelt før du bestemmer deg for å dra. Send meg gjerne en email om du ønsker navnet på de tre legene jeg ikke anbefaler.

   Beste hilsen
   Pål-Esben