Oppsummering, priser og anbefaling

Vurderer du å prøve ut  Europas mest suksessfulle klinikk innen biologisk medisin?

Her får du informasjon om priser og mine anbefalinger om du tenker på å prøve ut klinikken selv.

En intensiv erfaring!

Tre ukers opphold på Paracelsus klinikken var en meget intensiv erfaring for meg! Etter 15 år med intensiv søk etter å finne alle årsakene bak min kroniske sykdomstilstand fikk jeg endelig påvist flere entydige grunner til min tilstand (se artikler og videointervjuer for detaljer) som ingen av spesialistene jeg hadde vært til før hadde sett.

Bare dette i seg selv var verd oppholdet. 

Klinikken har et stort utvalg av behandlingsmetoder både innen vestlig skolemedisin og biologisk medisin. Flere av behandlingsmetodene er unike for klinikken. De har også en særdeles omfattende måte for å diagnostisere årsakene til kompleks sykdom.

Staben var fantastisk hyggelig og det samme var de fleste av legene, terapeutene og sykepleierne.

Hovedproblemet til klinikken var derimot graverende: Mangel på kvalifiserte leger til å håndtere kompleks sykdom på en kompetent måte.

Negative erfaringer

Jeg fikk dessverre også noen negative erfaringer på klinikken (de positive aspektene er dekket i mine artikler og video intervjuer).

I 2015 ble klinikken solgt til asiatiske investorer og det ble investert stort i å bygge ut klinikken for å kunne ta flere pasienter.

Dette har ført til at det personlige preget som kjennetegnet klinikken tidligere er mer eller mindre borte. Du føler deg som en liten del av et stort maskineri når du blir ført fra stasjon til stasjon, fra behandling til behandling og fra terapeut til terapeut kontinuerlig fra tidlig om morgenen til sent på ettermiddagen hver dag under oppholdet.

Mengden av behandlinger du får kan virke overveldende, og av og til kan man lure på om alle disse behandlingene pasienten skyves gjennom kontinuerlig er for å tjene mer penger. Når jeg snakken med pasienter som har vært der i flere år fortale alle at slik hadde det ikke vært før klinikken ble solgt i 2015.

Men når du er syk spiller ikke dette så stor rolle siden man er glad for å få mange behandlinger som forhåpentligvis kan lede til en bedre hese... 

Mangel på kvalifiserte leger

Dessverre har omorganisering og utvidelsen av klinikken også hatt store konsekvenser på personellet som jobber der. 

Da jeg besøkte klinikken i november/desember 2017 hadde de beste og mest kvalifiserte legene gått av med pensjon eller sluttet bla. pga. interne konflikter og maktkamper innad i klinikken. 

Under mitt opphold var det kun 2 leger jeg kunne anbefale til de som har alvorlige sykdommer: Dr. Thomas Rau og Dr. Hürtgen. Sistnevnte var overlege på klinikken når jeg var der, men han sluttet dessverre i januar 2018 pga. årsakene ovenfor.

Klinikken jobber nå intensivt for å ansette nye kvalifiserte leger 


Overveldet lege

Legen jeg ble tildelt som medisinsk hovedansvarlig for meg på klinikken (dette vare ikke Dr. Thomas Rau) var overveldet over min helsetilstand og biografi. Det første jeg fikk høre var "Dette vil bli vanskelig", "dette vil ta lang tid" og "jeg vet ikke om vi vil være i stand til å gjøre noe med dette"..

Dette var i første samtale og jeg ble selvsagt sjokkert over en slik uttalelse fra en lege på denne klinikken som var markedsført som en av de beste i verden!

Jeg merket raskt at legen ikke var kompetent til å håndtere meg og min situasjon og ba om å få skiftet lege. Jeg fikk beskjed om at dette ikke var mulig.


Ingenting var forberedt

En måned før mitt 3 ukers opphold på klinikken hadde jeg et kort opphold på 2 dager for å ta alle prøver slik at resultatene skulle være klare til mitt lange opphold, og at legene skulle ha nok tid til å sette opp et skreddersydd behandlingsopplegg for meg som skulle være klart fra første behandlingsdag.

Da jeg kom for mitt behandlingsopphold var stort sett alle resultatene der, men legen som var ansvarlig for meg og behandlingene mine hadde ikke studert prøveresultatene og satte meg i gang med et generelt behandlingsopplegg som ikke var skreddersydd for meg.


Jeg eksploderte

Etter to uker med generell behandling der jeg fortsatt ikke hadde fått noe klart svar på strategien for en skreddersydd behandling samt gjennomgang av alle prøveresultatene mine, eksploderte jeg bokstavelig talt av frustrasjon til en av lederne i styret for klinikken. Hun kunne forstå min situasjon og forklarte problemene med omorgansieringen og legemangelen på klinikken.

Problemet er at når du betaler nesten en halv million kroner for et slikt opphold så forventer du kun det beste!

I starten av min siste behandlingsuke fikk jeg en samtale med overlegen på klinikken (Dr. Hürtgen som dessverre har sluttet) som hadde satt seg grundig inn i min case og prøveresultatene før samtalen. Det tok ham 30 minutter å forklare meg hvorfor jeg var syk, hovedstrategien som skulle følges for å få meg frisk og den skreddersydde behandlingsplanen for å komme dit.

Dessverre hadde jeg da kun 3 dager igjen av oppholdet mitt...

   

Kostnader

Etter at du har fylt ut og sendt inn informasjonsskjemaet til klinikken for de som ønsker å bli pasient, vil du i løpet av et par dager motte den første emailen som ber deg fylle ut et skjema for din medisinske historie samt at de ønsker å få tilsendt de siste prøveresultatene du har.

I neste email får du forslag på tidspunkt for 2 dager hvor det tas prøver og for behandlingsoppholdet (2-4 uker avh. av sykdom).

Her får du også stipulert ca. behandlingskostnader som i mitt tilfelle var:

2 dager med prøvetaking: 8000-8500CHF (ca. 70.000-75000 norske kroner)

Behandlingsopphold, pr. uke: 8000-8500CHF (ca. 70.000-75000 norske kroner)

I tillegg kommer reise, opphold og mat.

I tillegg kommer også alle kosttilskudd og andre midler som det anbefales at du tar (dette kostet meg ca. 100.000 kr. for en tre måneders periode)

Alt i alt gikk det med ca. en halv million kroner i totale utgifter for mitt opphold.

Kvalitetssikre legen!

Om du vurderer et opphold på Paracelsus klinikken er det viktig at du tar ansvar for å kvalitetssikre legen som klinikken ønsker å benytte som ansvarlig lege for deg.

Etter at du har fått informasjon om priser og datoer anbefaler jeg på det sterkeste at du insisterer på å få pratet med legen som skal være ansvarlig for deg på klinikken! Det beste er å få satt opp en Skype samtale der du kan se legen med video.

Det er viktig at du finner ut om dette er rett lege for deg før du sier ja til oppholdet siden de ikke aksepterer at du bytter lege under oppholdet.

Etter du har vært å tatt prøvene (2 dagers opphold ca. 4 uker før behandlingsoppholdet) anbefaler jeg at du booker opp en samtale nr. 2 via Skype eller telefon med den ansvarlige legen noen dager før du kommer til ditt behandlingsopphold for å diskutere dine prøveresultater.

På denne måten kan du kan kvalitetssikre at legen har gått gjennom prøveresultatene og at du får et skreddersydd behandlingsopplegg fra dag 1 av ditt opphold (ellers vil de som regel sette deg på et generelt behandlingsopplegg som ikke er skreddersydd).

Hvilken leger anbefaler du?

Under mitt opphold var det kun to leger som jeg vil anbefale til andre: Dr. Thomas Rau og Dr. Hürtgen (har sluttet). 

Flere av de andre legene som jobbet på klinikken når jeg var der fikk klager fra noen av mine medpasienter som føle at de ikke ble ivaretatt på en kompetent måte.

Klinikken jobber nå intensivt med å ansette nye kvalifiserte leger.

Kostholdsomlegging

Riktig kosthold er en viktig del av behandlingsopplegget på klinikken. Om du ikke er villig til å endre kosthold til lav karbo, mye sunt fett, fri for gluten, ingen melkeprodukter fra kyr m.m. er det begrenset hvilke resultater du kan forvente deg.

Klinikken vil insistere på at du benytter deres kosthold som er beskrevet i Dr. Rau's bok "The Swiss Secret to Optimal Health: Dr. Rau's Diet for Whole Body Healing".

Dr. Rau sier selv i det første intervjuet jeg gjorde med han at kostholdet er selve fundamentet for at kroppen kan bli frisk fra alvorlig sykdom.

Om du ikke er 100% villig til å gå inn for et korrekt kosthold vil jeg anbefale deg å finne en annet behandlingsopplegg.

Hotell og overnatting

Det finnes flere pensjonater og hoteller i nærområdet til klinikken. Jeg vil anbefale deg at du velger et hotell hvor klinikken organiserer transport (buss) for deg. Du vil få mer informasjon om dette fra klinikken.

Jeg bodde på hotel Säntis (som er hotellet til Dr. Rau hvor de også serverer hans spesielle diett. Denne dietten får du ikke får på andre hoteller). Hoteller er lite og hyggelig og klinikken sørger for at du blir kjørt fra og til klinikken uten kostnad.

Jeg anbefaler dette hotellet siden dietten er så viktig i klinikken sitt behandlingsopplegg. Det var vanskelig for flere av de andre pasientene som bodde på andre hoteller eller i leilighet å sørge for et riktig kosthold under oppholdet. Når man er ferdig med dagen er man skutt og har ikke så mye overskudd til å lage korrekt mat i følge Dr. Rau's diett.

Oppsummering

Om du er meget syk og har prøvd "alt" av terapier fra før, og om du har nok penger og får en kvalifisert og dyktig lege som er ansvarlig for deg på klinikken, vil jeg anbefale et opphold på det varmeste!

Klinikken vil anbefale at du fortsetter med behandlingsopplegget når du kommer hjem og at du har en ukes opphold på klinikken ca. hver 3. måned frem til din tilstand er mye bedre.

Klikk her får å gå tilbake til oversikten med alle artiklene og video intervjuene fra Paracelsus klinikken

Legg gjerne igjen en tilbakemelding eller kommentarer nederst på siden. Jeg setter stor pris på det!

 • Trude sier:

  Om klinikken har tapt seg når det gjelder tilpasset behandling, så er vel tannbehandlingen fortsatt i toppen, eller? Har du evt noen tannlege i Norge å anbefale?

 • Alf sier:

  Hei Pål Esben ! Takk for at du deler all denne informasjonen med oss. Jeg syns det er meget spennende denne behandlingen som tilbys på Paracelsus klinikken. Dette er på ett nivå som er ikke er til å kjenne igjen ellers i helsevesenet ,spesielt ikke i Norge.

  • Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Alf! Takk for tilbakemelding. Du har helt rett – dette er noe vi dessverre ikke har tilgang til i det norske helsevesenet. Forhåpentlig vil noe av dette endre seg i løpet av de neste årene.

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 • Ellinor Halle sier:

  Hei Pål Espen,
  Takk for en veldig interessant presentasjon av denne klinikken. Et spørsmål som er viktig for meg å stille deg. Føler du deg bedre nå, eller er du fremdeles veldig sliten? Hvor lenge siden er det at du var på det siste oppholdet? Jeg vurderer selv å reise til klinikken, men utifra det du delte med dine erfaringer samt høye kostnader er jeg nå veldig i tvil. Jeg har kjøpt begge Dr. Rau sine bøker og vurderer å starte alt på egen hånd. Jeg har gått på lavkarbo i 5 år. Jeg ser frem til å høre fra deg. Vennlig hilsen Ellinor

  • Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Ellinor,
   jeg føler meg drastisk bedre nå enn i 2017! Jeg har kun vært på ett opphold i november/desember 2017. Grunnen til at jeg ikke har vært der igjen er at jeg får alle behandlingsformene klinikken tilbyr hvor jeg bor i Tyskland. Siden du bor i Norgew og ikke har tilgang til de fleste av behandlingformene de gir på klinikken må du antageligvis belage deg på å dre dit hver 3. til 6. måned avh. av din sykdom og tilstand. Dette er noe du også kan diskutere med klinikken om du kontakter dem.

   Jeg ønsker deg lykke til!

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 • >

  Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på dette nettstedet for å analysere trafikk, huske innstillingene dine og forbedre opplevelsen din. Se mer informasjon