Oppsummering, priser og anbefaling – Paracelsus klinikken i Sveits

Av Pål-Esben Wanvig

Her finner du informasjon om priser og hvorfor jeg ikke lenger anbefaler Paracelsus klinikken i Sveits.

En intensiv erfaring!

Tre ukers opphold på Paracelsus klinikken var en meget heftig erfaring for meg! Etter 15 år med intensiv søk etter å finne alle årsakene bak min kroniske sykdomstilstand fikk jeg endelig påvist flere entydige grunner til min tilstand (se artikler og videointervjuer for detaljer) som ingen av spesialistene jeg hadde vært til før hadde sett.

Klinikken har et stort utvalg av behandlingsmetoder både innen vestlig skolemedisin og biologisk medisin. Flere av behandlingsmetodene er unike for klinikken.

Ingen klinikk er bedre enn sine beste leger

Jeg fikk dessverre også noen negative erfaringer på klinikken (de positive aspektene er dekket i mine artikler og video intervjuer).

I 2015 ble klinikken solgt til asiatiske investorer og det ble investert stort i å bygge ut klinikken for å kunne ta flere pasienter.

Dette har ført til at det personlige preget som kjennetegnet klinikken tidligere er mer eller mindre borte. Du føler deg som en liten del av et stort maskineri når du blir ført fra stasjon til stasjon, fra behandling til behandling og fra terapeut til terapeut kontinuerlig fra tidlig om morgenen til sent på ettermiddagen hver dag under oppholdet.

Mengden av behandlinger du får kan virke overveldende, og av og til kan man lure på om alle disse behandlingene pasienten skyves gjennom kontinuerlig også har økonomiske motiver. Når jeg snakket med pasienter som har vært der i flere år fortale alle at slik hadde det ikke vært før klinikken ble solgt i 2015.

Den verste tiden i klinikkens historie

Under mitt opphold i november/desember 2017 var klinikken i en vanskelig situasjon siden de hadde akutt mangel på kvalifiserte leger da flesteparten av klinikkens leger enten hadde sluttet eller hadde gått av med pensjon. Sommeren 2020 sluttet også Dr. Thomas Rau. Han har startet opp en ny klinikk i samme område. Jeg anbefaler ikke den nye klinikken til Dr. Rau siden de ikke tilbyr INUSpereis behandlinger som er en unik metode for avgifting som i mine øyne bør være en obligatorisk del av behandlingsopplegget om man er alvorlig syk. (jeg holder på å skrive en artikkel om dette)

Den legen jeg ble tildelt (som ikke var Dr. Rau siden han var fullbooket og kun hadde anledning til å gjøre intervjuene med meg), var dessverre ikke rustet til å håndtere en pasient som meg med min sykehistorie. Jeg spurte om å få en annen ansvarlig lege, men klinikken nektet og sa at dette ikke var mulig.

I en desperat tilstand valgte jeg å bli siden hva var alternativet? 

Ca. en måned før mitt tre uker opphold besøkte jeg klinikken for å ta alle testene (blodprøver osv). de trengte for å lage et optimalt behandlingsopplegg for meg. Frustrasjonen var stor da legen ikke hadde noe som helst klart på min første behandlingsdag selv om de fleste resultatene fra prøvene var ankommet klinikken.

Det tok legen mer enn to uker (med mye stress og purring fra min side) for å ferdigstille et optimalt behandlingsopplegg for meg som ble satt igang tre dager før jeg reiste hjem. 

Lovde bot og bedring

I slutten av oppholdet fikk jeg prate med en av styremedlemmene til klinikken som fortalte rett ut til meg at klinikken befant seg i en lege krise siden de fleste hadde sluttet og hun beklaget på det sterkeste at jeg ble skadelidende under dette.

Det ble lovet bot og bedring og at jeg skulle bli invitert tilbake til klinikken for et gratis behandlingsopphold når de hadde fått ansatt nye leger som plaster på såret for det jeg opplevde.

I dag mer enn fire år etter mitt opphold har klinikken ansatt flere nye leger, men jeg vil ikke anbefale noen å oppsøke klinikken siden det finnes mye bedre alternativer.

Hvorfor jeg ikke anbefaler Paracelsus klinikken

Klinikken er i dag (2022) en skygge av seg selv i forhold til det den en gang var og de fleste av pasientene jeg kom i kontakt med under mine opphold har flyttet over til en mye bedre klinikk i området: Alpstein Clinic.

Jeg har selv vært på Alpstein Clinic og fått behandling av bla. Dr. Ralf Oettmeier som er like brilliant i sitt fag som Dr. Thomas Rau. Han arbeidet også tett sammen med Dr. Rau på Paracelsus klinikken i flere år. Snart kommer en artikkel om mine opphold der i november 2021 og mars 2022.

Alpstein Clinic er en av 10 INUSpheresis senter i verden som tilbyr en ekstrem effektiv form for avgifting av giftstoffer gjennom en spesiell form for blodvask som jeg snart vil publisere mine erfaringer om på bloggen.

I dag vil jeg anbefale de som er kronisk syke kun å oppsøke en privatklinikk som tilbyr INUSpheresis behandlinger.

Kostnader

Alt i alt gikk det med ca. en halv million kroner i totale utgifter for mitt tre ukers opphold på Paracelsus klinikken i 2017.

Mitt viktigste råd: Kvalitetssikre legen!

Om du vurderer et opphold på en privatklinikk er det viktig at du tar ansvar for å kvalitetssikre legen som klinikken ønsker å benytte som ansvarlig lege for deg. Be om å få tilsendt legens CV og oversikt over hvilke erfaring legen har med din sykdomstilstand. Om du velger Alpstein Clinic som jeg var på i 2021/2022 anbefaler jeg å insistere på å få Dr. Ralf Oettmeier som er Medical Director på klinikken som behandlende lege.

Etter at du har fått informasjon om priser og datoer anbefaler jeg at du prater med legen som skal være ansvarlig for deg på klinikken! Det beste er å få satt opp en Zoom eller Skype samtale der du kan se legen med video.

Oppsummering

Av grunner nevnt ovenfor anbefaler jeg ikke Paracelsus klinikken i Sveits lenger.

Min anbefaling er Alpstein Clinic som etter mine egne og mange andre tidligere Paracelsus pasienter sin erfaringer er mye mer kvalifisert og egnet for behandling av vanskelige og komplekse sykdomsbilder. De har også en egen biologisk tannlegeklinikk med an brilliant tannlege.

Artikkel serie om Swiss Biological Medicine og Dr. Thomas Rau

Artikkel 1: En av de største nedturene i mitt liv!

Artikkel 2: Alvorlig sykdom kan sitte i tennene

Artikkel 3: Helhetlig diagnose og behandling

Artikkel 4: Oppsummering, priser og anbefaling

Facebook
Twitter
LinkedIn

8 Comments

 1. Om klinikken har tapt seg når det gjelder tilpasset behandling, så er vel tannbehandlingen fortsatt i toppen, eller? Har du evt noen tannlege i Norge å anbefale?

 2. Hei Pål Esben ! Takk for at du deler all denne informasjonen med oss. Jeg syns det er meget spennende denne behandlingen som tilbys på Paracelsus klinikken. Dette er på ett nivå som er ikke er til å kjenne igjen ellers i helsevesenet ,spesielt ikke i Norge.

  1. Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Alf! Takk for tilbakemelding. Du har helt rett – dette er noe vi dessverre ikke har tilgang til i det norske helsevesenet. Forhåpentlig vil noe av dette endre seg i løpet av de neste årene.

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 3. Hei Pål Espen,
  Takk for en veldig interessant presentasjon av denne klinikken. Et spørsmål som er viktig for meg å stille deg. Føler du deg bedre nå, eller er du fremdeles veldig sliten? Hvor lenge siden er det at du var på det siste oppholdet? Jeg vurderer selv å reise til klinikken, men utifra det du delte med dine erfaringer samt høye kostnader er jeg nå veldig i tvil. Jeg har kjøpt begge Dr. Rau sine bøker og vurderer å starte alt på egen hånd. Jeg har gått på lavkarbo i 5 år. Jeg ser frem til å høre fra deg. Vennlig hilsen Ellinor

  1. Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Ellinor,
   jeg føler meg drastisk bedre nå enn i 2017! Jeg har kun vært på ett opphold i november/desember 2017. Grunnen til at jeg ikke har vært der igjen er at jeg får alle behandlingsformene klinikken tilbyr hvor jeg bor i Tyskland. Siden du bor i Norgew og ikke har tilgang til de fleste av behandlingformene de gir på klinikken må du antageligvis belage deg på å dre dit hver 3. til 6. måned avh. av din sykdom og tilstand. Dette er noe du også kan diskutere med klinikken om du kontakter dem.

   Jeg ønsker deg lykke til!

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 4. Følte at videoene dine med dr Rau var veldig positive, men at din omtale av din opplevelse på klinikken var negativ. Driver klinikken fortsatt i henhold til dr Rau’s prinsipper? Og ble du frisk?
  mvh
  andreas

  1. Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Andreas,
   som du hørte på videoene med Dr. Rau hjalp oppholdet meg videre på min ferd til å bli frisk. Utfordringen med klinikken i dag er variasjonen på kvaliteten av legene de har ansatt. Tre av legene vil jeg absolutt ikke anbefale og de har tre nye leger som jeg ikke kjenner. Dr. Rau har kommet tilbake til klinikken og om du får han som ansvarlig lege vil jeg definitivt anbefale et opphold.

   Selv om klinikken har utrolig mange flotte og effektive behandlingsmetoder samt en unik filosofi, hjelper dette lite om legen som er ansvarlig for din behandling ikke er kompetent nok. Om du tenker på et opphold der er det i mine øyne meget viktig at du kvalitetssikrer hvilken lege du får tildelt før du bestemmer deg for å dra. Send meg gjerne en email om du ønsker navnet på de tre legene jeg ikke anbefaler.

   Beste hilsen
   Pål-Esben

Legg igjen en kommentar