Tilbakemeldinger fra studenter i
sjaman grunnutdannelsen

Sjamanisme for det moderne mennesket

Tilbakemeldinger fra studenter i sjaman grunnutdannelsen

Nedenfor finner du noen av de mange tilbakemeldingene jeg har mottatt fra studenter som ofte opplever livsendrende resultater med utdannelsen

Fikk et helt nytt liv

I løpet av noen måneder klarte Cathrine Emilie å finne veien ut av livskrise preget av dyp depresjon, sosial angst, selvskading og utbrenthet. En viktig del av behandlingsopplegget var å benytte naturen som læremester og helbreder. Dette er også et flott eksempel på hvordan en psykiater og en sjaman sammen hjalp en pasient, som var alvorlig syk, til å få livsgnisten og livsgleden tilbake! De det inspirerende og rørende intervjuet med Cathrine Emilie ovenfor. 

EN UFATTELIG KRAFT

I snart 2 år har jeg vært omfavnet av Pål-Esbens kjærlighet og kunnskap. Og jeg finner det vanskelig å forestille meg hvor anderledes hverdagen min så ut, før jeg kom inn i varmen til denne mannens inspirerende vesen. Det har vært en virkelig oppvekker å delta på utallige spennende kurser. Kurser som er strukturert på en veldig praktisk og oversiktlig måte. Som gjør det morsomt, effektivt og meget motiverende å lære.

Alt vi har gått igjennom er også tilgjengelig når jeg trenger det til en hver tid på Internett portalen. Alle kurs har gått via internett, noe som er utrolig praktisk da jeg befinner meg i utenlandet. For uten å fundamentalt forandre mitt livssyn og hvordan jeg omgåes andre mennesker; har sjamanen vår delt de flotteste håndplukkede øvelsene og verktøyene sine med oss.

Verktøy som har en ufattelig kraft og hjelper meg til å forstår hva som er mitt virkelige jeg . Øvelser og innsikt som har hjulpet meg å forstå hva som faktisk er viktig i vår eksistens og som har åpnet dører jeg ikke visste fantes. Jeg er takknemelig for at jeg har fått være med på denne reisen.

Bente Pedersen

Bedriftsleder

Intervju om praktisk bruk av sjamanisme

Intervju med bedriftsleder Henning Romero hvor han forteller hvordan han benytter sjamanisme for det moderne mennesket i sin lederjobb med ofte eksepsjonelle resultater.

DYPTGRIPENDE FORBEDRINGER PÅ ALLE OMRÅDER I MITT LIV!

Det er en kunst å undervise sjamanisme på en pedagogisk, praktisk og lett forståelig måte – som gjør at det du lærer kan brukes til å forbedre hverdagen, helsa, relasjoner og alle områder i livet! Pål-Esben har perfeksjonert denne kunsten – og gir helhjertet av seg selv, sin kunnskap og erfaringer til oss som studenter. Det er vanskelig å beskrive med ord verdien av årets Sjaman grunnutdannelse.

Det vi har fått muligheten til å være med på og oppleve har vært enestående og gitt en dyptgripende virkning og forbedring på alle områder av mitt liv. Jeg har opplevd en mye dypere og nærmere kontakt med menneskene rundt meg, en følelse av tilhørighet til gruppa og et trygt fellesskap med likesinnede mennesker, en mer omfattende forståelse av hvem jeg er og hva som bor i meg og en dyp følelse av mening både i livet og de små øyeblikkene i hverdagen. Dette året har virkelig gitt meg smaken på livet og fylt det med regnbuens vakre farger. Det er noe som kan anbefales på det varmeste!

Mari

Lærer og veileder

EN MEKTIG OPPLEVELSE

Selv tuslet jeg bare med en venninne på Sjamanisme for det moderne mennesket fordi det hørtes ut som en artig ting å gjøre, der begynte en ferd som snudde livet mitt på hodet. For selv om jeg kjente på frykten for hva det å endre seg, det å lære å stå i seg selv kan medføre av forandringer i livet rundt meg, så meldte jeg meg på hele grunnkurset.

Etter å ha fullført kan jeg stadfeste at det ble en mektig opplevelse, jeg har gjort ting jeg aldri hadde trodd mulig, jeg har fått ristet løs i en grunnmur av begrensende programmeringer og fått et nytt fundament å bygge livet på. Jeg har møtt mennesker med så sterkt indre lys at de tok pusten fra meg, for jeg hadde satt opp en mur  rundt meg for å beskytte hjertet mitt i en verden jeg har funnet kald og nådeløs, og så er det denne muren som har gjort livet fattig. Kjærligheten til naturen, sorgen ved å gi slipp, sårbarheten i å dele av sin sjels erfaringer, astralreiser som tar pusten fra meg, styrken jeg ikke ante jeg hadde, kunnskap jeg gråter for at jeg ikke fant før, den lune følelsen av å bli sett, evnen til å ta makten tilbake over eget liv,  ja det er bare noen stikkord for min opplevelse av denne utdannelsen.

Så tusen takk Pål-Esben, for at du har turt å stikke hodet frem og dele av dine enorme kunnskaper.  

Fra dypet av mitt hjerte Takk!

Sunniva Bjørndal

EN MEKTIG OPPLEVELSE

Selv tuslet jeg bare med en venninne på Sjamanisme for det moderne mennesket fordi det hørtes ut som en artig ting å gjøre, der begynte en ferd som snudde livet mitt på hodet. For selv om jeg kjente på frykten for hva det å endre seg, det å lære å stå i seg selv kan medføre av forandringer i livet rundt meg, så meldte jeg meg på hele grunnkurset.

Etter å ha fullført kan jeg stadfeste at det ble en mektig opplevelse, jeg har gjort ting jeg aldri hadde trodd mulig, jeg har fått ristet løs i en grunnmur av begrensende programmeringer og fått et nytt fundament å bygge livet på. Jeg har møtt mennesker med så sterkt indre lys at de tok pusten fra meg, for jeg hadde satt opp en mur  rundt meg for å beskytte hjertet mitt i en verden jeg har funnet kald og nådeløs, og så er det denne muren som har gjort livet fattig. Kjærligheten til naturen, sorgen ved å gi slipp, sårbarheten i å dele av sin sjels erfaringer, astralreiser som tar pusten fra meg, styrken jeg ikke ante jeg hadde, kunnskap jeg gråter for at jeg ikke fant før, den lune følelsen av å bli sett, evnen til å ta makten tilbake over eget liv,  ja det er bare noen stikkord for min opplevelse av denne utdannelsen.

Så tusen takk Pål-Esben, for at du har turt å stikke hodet frem og dele av dine enorme kunnskaper.  

Fra dypet av mitt hjerte Takk!

Sunniva Bjørndal

GRIP SJANSEN MENS DU HAR MULIGHETEN

Jeg kom over Pål-Esben Wanvig i 2017. Følte umiddelbar resonans på at dette var en mann jeg følte tillit til og som hadde mye kunnskap å formidle. Deltok på kurset «Forandre ditt lov på 90 dager» i 2018 og grunnutdannelse som sjaman i 2019. Pål-Esben er en utrolig dyktig og inspirerende lærer. Han har en akademisk tilnærmingsmetode som min analyserende hjerne kan forstå, og han knytter sammen eldgamle tradisjoner med det nyeste innen forskning.

Pål-Esben klarer det genitrekket å binde sammen alle de løse trådene som jeg alltid har søkt svar etter, og setter alt i system slik at det er mulig å forstå. Han er inspirerende og brenner for det han driver med, og dette er noe han klarer å formidle videre til oss studenter. Jeg kan på det varmeste anbefale grunnutdannelsen til alle som ønsker å gjøre omfattende endringer i livet sitt og som er åpen for at det finnes en kraft utenfor seg selv.

Kurset bygger bro mellom det bevisste og ubevisste sinn, mellom ego og enhet, mellom det hverdagslige og det åndelige/spirituelle, mellom det vestlige verdisynet og det østlige verdisynet, mellom nytt og gammelt. Vi jobber med metoder for å finne tilbake til kjernen i oss selv, løse opp blokkeringer, hente inn delpersonligheter, heve frekvenser, rett og slett heale skader man har fått gjennom livet, og finne tilbake til egen styrke. Verktøyene vi lærer kan brukes til egen utvikling eller i behandlingsøyemed.

Utdannelsen er ikke for pyser, og hvis man skal ha optimalt utbytte av kurset må man tørre å se på seg selv, sine egne mønstre og skyggesider og være villig til å og gi slipp og gjøre endringer. Nye adferdsmønstre må repeteres og øves på før de sitter, men gaven i den andre enden er enormt stor i form av større indre ro, mere glede, mer takknemlighet, mere kjærlighet. I det hele tatt mye mer av positive følelser på bekostning av de negative som tidligere kunne overskygge livet. Og denne endringen vil gi deg merkbart mere energi over tid, du vil formelig merke skiftet.

Det sosiale miljøet i gruppen har vært helt fantastisk, og måten kurset er lagt opp med teori og øvelser knytter folk sammen og gjør det trygt å dele med hverandre. Det gjør noe med mennesker når de kan være sammen i sin sårbarhet og være helt autentiske. Det gjør noe med deg når du skjønner at du ikke er alene om å ha utfordringer, og når du innser at utfordringene du måtte ha faktisk er mulig å løse med de verktøyene og gavene vi får formidlet.

Personlig er jeg ikke ferdig med min reise og kommer til å fortsette på videreutdanningen neste år. Jeg føler meg enormt privilegert for å ha kommet inn i dette miljøet, som jeg mer vil kalle en vei enn en enkeltstående utdannelse. Vil også rette en stor takk til Pål-Esben som har bestemt seg for å holde på noen år til og til alle medstudenter. 

Så mitt råd til alle som føler en dragning til Pål-Esbens Wanvig`s kurs og det han står for må bli; Grip sjansen mens du har muligheten. Jeg kan med hånden på hjerte si at dette har vært min livs investering. Forhåpentligvis blir det din også.

Kirsten Klungseth Lerum

Økonomisjef

GRIP SJANSEN MENS DU HAR MULIGHETEN

Jeg kom over Pål-Esben Wanvig i 2017. Følte umiddelbar resonans på at dette var en mann jeg følte tillit til og som hadde mye kunnskap å formidle. Deltok på kurset «Forandre ditt lov på 90 dager» i 2018 og grunnutdannelse som sjaman i 2019. Pål-Esben er en utrolig dyktig og inspirerende lærer. Han har en akademisk tilnærmingsmetode som min analyserende hjerne kan forstå, og han knytter sammen eldgamle tradisjoner med det nyeste innen forskning.

Pål-Esben klarer det genitrekket å binde sammen alle de løse trådene som jeg alltid har søkt svar etter, og setter alt i system slik at det er mulig å forstå. Han er inspirerende og brenner for det han driver med, og dette er noe han klarer å formidle videre til oss studenter. Jeg kan på det varmeste anbefale grunnutdannelsen til alle som ønsker å gjøre omfattende endringer i livet sitt og som er åpen for at det finnes en kraft utenfor seg selv.

Kurset bygger bro mellom det bevisste og ubevisste sinn, mellom ego og enhet, mellom det hverdagslige og det åndelige/spirituelle, mellom det vestlige verdisynet og det østlige verdisynet, mellom nytt og gammelt. Vi jobber med metoder for å finne tilbake til kjernen i oss selv, løse opp blokkeringer, hente inn delpersonligheter, heve frekvenser, rett og slett heale skader man har fått gjennom livet, og finne tilbake til egen styrke. Verktøyene vi lærer kan brukes til egen utvikling eller i behandlingsøyemed.

Utdannelsen er ikke for pyser, og hvis man skal ha optimalt utbytte av kurset må man tørre å se på seg selv, sine egne mønstre og skyggesider og være villig til å og gi slipp og gjøre endringer. Nye adferdsmønstre må repeteres og øves på før de sitter, men gaven i den andre enden er enormt stor i form av større indre ro, mere glede, mer takknemlighet, mere kjærlighet. I det hele tatt mye mer av positive følelser på bekostning av de negative som tidligere kunne overskygge livet. Og denne endringen vil gi deg merkbart mere energi over tid, du vil formelig merke skiftet.

Det sosiale miljøet i gruppen har vært helt fantastisk, og måten kurset er lagt opp med teori og øvelser knytter folk sammen og gjør det trygt å dele med hverandre. Det gjør noe med mennesker når de kan være sammen i sin sårbarhet og være helt autentiske. Det gjør noe med deg når du skjønner at du ikke er alene om å ha utfordringer, og når du innser at utfordringene du måtte ha faktisk er mulig å løse med de verktøyene og gavene vi får formidlet.

Personlig er jeg ikke ferdig med min reise og kommer til å fortsette på videreutdanningen neste år. Jeg føler meg enormt privilegert for å ha kommet inn i dette miljøet, som jeg mer vil kalle en vei enn en enkeltstående utdannelse. Vil også rette en stor takk til Pål-Esben som har bestemt seg for å holde på noen år til og til alle medstudenter. 

Så mitt råd til alle som føler en dragning til Pål-Esbens Wanvig`s kurs og det han står for må bli; Grip sjansen mens du har muligheten. Jeg kan med hånden på hjerte si at dette har vært min livs investering. Forhåpentligvis blir det din også.

Kirsten Klungseth Lerum

Økonomisjef

Jeg føler meg enormt privilegert og takknemlig

Dette er en fantastisk innholdsrik og spennende utdannelse. Nettsamlinger passer meg utmerket, slipper stress og  utgifter med reiser, overnatting  etc.

Ellers når jeg har vært på kurs o.l. så har jeg glemt mye når jeg kommer hjem, klarer ikke å ta notater av alt. Her får vi opptak av alt som vi kan repetere i vårt eget tempo så mange ganger vi trenger, og  Pål-Esben åpner for spørsmål, kommentarer og erfaringer underveis, som også er veldig lærerikt. Det er oppfølging via videokonferanser hvor alle spørsmål blir grundig besvart.

Pål-Esben er en seriøs og unik lærer som inkluderer og ser alle. Han er raus, humoristisk, inspirerende og veldig kunnskapsrik.

Jeg føler meg enormt privilegert og takknemlig for å ha vært med på denne reisen så langt og bare gleder meg til veien videre. Dette er den mest verdifulle  og viktigste investeringen jeg har gjort for mitt liv. Vi får mye, mye mer enn vi investerer.

Så min anbefaling er invester i deg selv, øk din livskvalitet, ved å bruke det vi lærer får vi resultater.  

Anbefales på det varmeste.

Ann

Livet mitt har forandret seg

For åtte år siden kom jeg til et punkt i livet der jeg kjente at jeg måtte gjøre endring i livet mitt. Jeg hadde lang utdanning og tjente tilstrekkelig med penger, men det var noe som allikevel manglet. Jeg er utdannet operasjonssykepleier og jobbet som sykepleier og operasjonssykeleier i over femten år. Jeg startet opp min egen bedrift og stortrives med det jeg nå gjør. Allikevel hadde jeg en søken etter noe mer. Gjennom bekjente kom jeg i kontakt med Pål-Esben Wanvig og hans utdanning av sjamaner.

Allerede under første seminarhelg kjente jeg at jeg hadde funnet min Missing Link. Jeg har hatt mange lærere opp gjennom, men maken til engasjert, kunnskapsrik og klok lærer kan jeg med hånden på hjertet kan si at jeg sjelden har opplevd.

Livet mitt har forandret seg og jeg står stødigere og tryggere enn jeg noen gang har gjort. Jeg har også gleden av å gi av denne overfloden til familie og venner, og til klienter som ønsker det.

Åse Herfoss Grini

Terapeut & operasjonssykepleier

Dette er den beste utdannelsen jeg har vært med på

Før utdannelsen startet så jeg kun » alle andre » sine problemer og feil og jeg var så lang borte fra min egen virkelighet at jeg ikke så og visste at problemet lå hos meg. Det har vel vært den største og viktigste øyeåpneren. Det å lære å se innover i seg selv og finne svarene i stedefor å se utover og ikke finne noen svar. I dag er jeg mer tygg på meg selv en jeg var før utdannelsen selv om jeg ser hele livet som en lang læreprosess. Har også lært at det er lov å feile og reise seg igjen.

De redskapene vi har fått for å avdekke og forstå min egen virkelighet er spektakulære og veldig praktiske å forstå om du er villig til å stå i det. Utdannelsen er også knyttet til forskning og faktabasert stort sett alt vi lærer kan linkes til dokumentasjon. Har aldri tvilt på at det som undervises i er 100 prosent seriøst.  Jeg har hatt mange lærere i livet mitt, men jeg har ikke hatt en lærer som gir av seg selv og virkelig ønsker at vi skal få max ut av utdannelsen hele tiden. En lærer som aldri gir seg før vi alle har forstått det som undervises om. Dette er virkelig livets lærer og flere burde få oppleve han. 

Syns det er genialt at vi møtes online da jeg kan lære i mine naturlige omgivelser og bruke tiden på seminarene og innholdet i stedet for reising og overnatting borte. Man merker energien og samholdet i gruppen selv om vi ikke møtes fysisk. Det er også genialt at det er opptak av alt som vi har fått undervisning i, fint å kunne gå tilbake og se om det er seminarer eller videokonferanser ,det er alltid noe en lurer på.

 En ting som har vært viktig for meg har vært nærheten til naturen og hva den gjør med meg. Etter jeg begynte med skogsbad kjenner jeg hvor viktig og mye mer tilstede jeg er i meg selv og tenker klarere etter turene ut. Selv om det også her er forbedringspotensialer. Det går en rød trå gjennom hele utdanningen som omfatter hele deg, alt fra ernæring til magi. Man forstår under utdanningen at en må gjøre jobben selv for å komme til målene det er ingen quic fix å reparere seg selv. Men vi får alle redskapene som trengs så er det opp til oss selv å bruke det.

 Det har ikke vært enkelt, men for en befrielse og en lykke når du kommer dit hen at du merker at du har forandret deg og at folk rundt deg også merker det. Har også lært at det er ved utfordringer vi vokser. Tenkte før utdanningen at en dag må jeg vel ha fått «nok» utfordringer og at jeg kan snart kan leve et liv som en dans på roser. Etter alt jeg nå har lært, ser jeg at det er nødvendig og at jeg takker for de utfordringene jeg får for da vokser jeg som menneske. 

Dette er den beste utdannelsen jeg har vært med på og er evig takknemlig til deg.

Tone

En veldig dyp reise

Det var en veldig dyp reise der jeg bli kjent med meg selv. Verdien av den lærdom gjennom året kan ikke måles med penger. Med metodene og teknikkene kan man oppnå veldig raske resultater for seg selv og for andre. 

Pål-Esben undervise på en lett forståelig måte, alt som skal til for å få et bedre liv på alle områder. Gruppen med medstudenter er bare helt fantastisk.

Livet har snudd seg på hode og er ikke sammenlignbar med det livet jeg hadde før. Jo mer jeg kommer i kontakt med meg selv, med å leve og integrere det jeg lærte, jo mer takknemlig og glad er jeg i hver eneste dag.

Kontakten med menneske rundt meg og alle som jeg møter på vegen min er veldig givende.

Monique

Har fått hjelp til å finne meg selv og lyset mitt

Det er en stor fordel å følge utdannelsen online

Jeg har fulgt utdannelse hos Pål-Esben Wanvig i flere år. Dette er min prioritet foran mye annet fordi det er den viktigste utdannelsen jeg noen gang har tatt.

Som de fleste andre mennesker, har også jeg stillt endel grunnleggende spørsmål som : » hvorfor er vi her «, eller » hvem er jeg ? » . Disse svarene kan du komme nærmere å forstå underveis i utdannelsen. Vi lever i en utfordrende tid, og mange mennesker er urolige. Jeg vil påstå at for min del har jeg blitt tryggere, friskere og mer fleksibel i hverdagen med alle mine roller (som mor, datter, søster osv.) og er svært takknemlig for at jeg har det så bra.

Det er en stor fordel å følge utdannelsen online, og få alle opptakene systematisk ordnet i etterkant. Jeg har hatt mye igjen for å reflektere, og å kunne stille spørsmål til Pål-Esben hvis det er noe jeg lurer på. Dette er enormt spennende og veldig mye å lære. Vi kombinerer den Ur-Sjamanistiske viten med moderne vitenskap som er målbar. Du lærer om en livsvei som er fullt mulig å leve og samtidig forholde seg til dagens samfunn. Det spiller ingen rolle hvilken bakgrunn du har fra før.

Pål-Esben er et menneske som lever hjertes vei, og belyser virkeligheten på en grunnleggende måte. Hans kunnskap og livsvisdom er som en bauta for oss studenter når vi våger oss inn på denne fantastiske veien. Mye informasjon ligger ute på nettet om han, så det er enkelt å finne. Jeg anbefaler alle å oppleve hvordan det er å ta en utdannelse hos Pål-Esben Wanvig.

Norunn

Livet er rett og slett blitt bedre!

Sjaman grunnutdannelse har endret livet mitt på en veldig positiv måte. Kurset har blant annet bidratt til personlighetsutvikling hvor jeg har kommet i kontakt med de dypere delene av meg selv. Jeg har gjennom utdannelsen, fått en mer helhetlig forståelse av de ulike aspektene av livet og hvem jeg virkelig er. Gjennom daglig innsats har jeg endret deler av livet og derigjennom fått større indre ro, styrke, mening og glede i hverdagen. 

Online undervisning har passet veldig godt i min livssituasjon. Alt som undervises blir tatt opp slik at en kan se opptakene eller repetere når det passer. Å sitte hjemme i sin egen stue har vært en enkel og genial måte å tilegne seg ny kunnskap. 

Utdannelsen er bygget opp i bolker som kommer i en logisk rekkefølge og bygger på hverandre. Dette bidrar til at vi som studenter får en bedre forståelse av helheten og essensen i det som undervises. Samtidig legger det til rette for en modningsprosess av stoffet. 

Det er en kunst å undervise inspirerende og pedagogisk på digitale plattformer. Pål-Esben er en av få som virkelig mestrer det. Han underviser på en kunnskapsrik, entusiastisk, interessant og raus måte. Studentmiljøet er veldig unikt, her støtter en og vil hverandre vel. Jeg har etterhvert også blitt bedre kjent med de andre studentene.

Jeg er veldig takknemlig over å ha fått deltatt på grunnutdannelsen. Særlig har den gitt meg helt nye og gledelige perspektiver og kunnskap jeg bruker i mitt daglige liv. Jeg  gleder meg til både å lære mer og å fortsette på livet med den nye kunnskapen jeg har tilegnet meg. Livet er rett og slett blitt bedre!

Siri

Siviløkonom

EN UNIK EVNE TIL Å BINDE ALLE TRÅDENE SAMMEN!

Pål-Esben er en utrolig dyktig og inspirerende lærer. Han har en akademisk tilnærmingsmetode som min analyserende hjerne kan forstå, og han knytter sammen eldgamle tradisjoner med det nyeste innen forskning. Pål-Esben klarer det genitrekket å binde sammen alle de løse trådene som jeg alltid har søkt svar etter, og setter alt i system slik at det er mulig å forstå. Han er inspirerende og brenner for det han driver med, og dette er noe han klarer å formidle videre til oss studenter. Jeg kan på det varmeste anbefale sjaman grunnutdannelsen til alle som ønsker å gjøre omfattende endringer i livet sitt og som er åpen for at det finnes en kraft utenfor seg selv.

Kirsten

Som å komme hjem

EN DYPERE INNSIKT I MEG SELV

Det å delta på kursene til Pål-Espen har gitt meg en dypere innsikt i meg selv og min eksistens her på jorden. På et tidspunkt for noen år siden trengte jeg å stenge av deler av meg selv da det skjedde et skifte i meg og hvordan verden fungerte på. Sakte har jeg åpnet opp igjen og knekt flere koder og kommet tilbake, det siste halve året med studie i sjamanutdanning har gjort så jeg har fått flere brikker på plass igjen og kan begynne å leve ut den jeg er på en slik måte at jeg nå elsker min nye måte å fungere i verden på. 

For meg har det vært et pluss at det var nettbasert kurs når jeg nå reperterte kurset da jeg hadde mange prosjekter på gang og hadde ikke overskudd til så mye reising for et halvt år siden. Jeg syntes jeg har klart å komme enda dypere i min forståelse av  undervisningen når det har vært nettbasert. Det å delta på webinar så ofte som vi har gjort har gitt en påminnelse om å holde fokus og det å klare å bearbeide alt vi har lært. Det er mye kunnskap som trenger tid å integreres og omgjøres til en forståelse i eget liv, så nye mønstre kan leves ut. 

Tusen hjertelig takk for alt jeg har fått lov til å være med på gjennom studiene, din måte å formidle på har gjort at det har blitt en glede å leve ut alt jeg har lært og sjekke ut og repetere videoer for å se nye aspekter av undervisningen for så å komme enda dypere ned i forståelsen. Det å dele reisen med så mange fine sjelevenner har gjort så det er trygt å dele av seg selv og vokse i prosessen. Gleder meg til å være med videre og leve ut alt jeg har lært og vil lære.

Monica Nilsen Tronds 

Sjaman grunnutdannelse har virkelig forandret mitt liv!

UTDANNINGEN SOM NETTKURS

I denne utdanningen har Pål-Esben lært oss kraftfulle øvelser som sakte, men sikkert har satt meg i kontakt med mer glede og takknemlighet. Gjennom healingen har jeg fått og selv lært å gi til både meg selv og andre, får jeg tilgang til stadig mer kraft og innsikt. Denne utdanningen hjelper studentene til å våge å gå inn på en personlig og spennende utviklingsvei hvor målet er å bli en veiviser for seg selv, og etter hvert: for andre som måtte være interessert eller nysgjerrig.

Det at utdanningen var online var en forutsetning for at jeg kunne delta. Tidligere, og kanskje særlig før Covid-pandemien ville jeg nok trodd at denne type undervisning «måtte» foregå i et fysisk klasserom for at jeg skulle få et læringsutbytte, men det har vist seg at Pål-Esben er en lærer som føles 100% til stede også når vi samles digitalt. Det å få seminarene digitalt har heller ikke satt noen stopper for innspill og spørsmål far deltakerne. 

Det at vi har fått tilgang til alle videoer i etterkant har gjort at vi kunne repetere forelesningene og at vi kunne ha Pål-Esben «på øret» de første gangene vi har gjort en ny øvelse for på den måten være sikker på at vi får med oss alle stegene i riktig rekkefølge. Når jeg har blitt helt trygg på de ulike øvelsene har jeg gjort dem med en litt personlig vri.

Pål-Esben Wanvig er et usedvanlig klokt, intelligent og sensitivt menneske. Han har en formidlingsevne som er helt utenom det jeg har møtt tidligere – uansett sammenheng. Han har en unik evne til å presentere kompleks kunnskap på en forståelig og meningsfull måte. Han har også en egen evne til å bli kjent med kursdeltakerne. På seminarene med Pål-Esben er det mange som tar ordet for å stille spørsmål og dele egne erfaringer, og mange deltar i chatten. Pål-Esben elsker aktive kursdeltakere, og svarer alltid engasjert og klokt på alt av innspill og spørsmål.

Mai

Postdoktorstipendiat

Jeg våkner hver dag med en takknemlig følelse

Jeg har deltatt på flere av Pål-Esben sine seminarer og kan helhjertet anbefale både lærer og Grunnutdannelsen som sjaman.

Pål-Esben er en kunnskapsrik, engasjerende og svært dyktig formidler. På en forståelig måte formidler han nyere kunnskap og gammel visdom, og setter disse sammen til en meningsfylt helhet.

Uansett om du ønsker å forbedre noen sider av livet ditt, eller finne en dypere mening, vil denne utdannelsen kunne hjelpe deg på veien. Velger du å ta tak i og engasjere deg i din egen utvikling, vil du oppdage at denne utdannelsen har mange lag. Selvansvar er et viktig tema i all personlighetsutvikling, og det er opp til deg selv hvor dypt inn i «materien» du ønsker å gå. Da er det greit å vite at seminarene og konferansene er tilgjengelig i en egen kursportal, slik at du kan repetere i ditt eget tempo. Hver repetisjon i kombinasjon med dine egne personlige erfaringer fra praktisk arbeid, samtale med medstudenter og lærer, gir både ny forståelse og en dypere forståelse.

Jeg har fått et nytt syn på mine relasjoner til familie, venner, kollegaer og til naturen. Jeg våkner hver dag med en takknemlig følelse av hvor heldig jeg er til tross for hverdagens kjas og mas, og til tross for tanken på de store utfordringene i verden.

Kerstin Drivdal

VELDIG HØY KVALITET

Det jeg har lært på sjamanutdannelsen med Pål-Esben har endret livet mitt på flere måter. Den største endringen har vært å begynne å leve i tråd med naturens rytmer og å bringe naturen mer inn i hverdagen min. Det har ført til at jeg lever mer i flyt og tråd med det som er naturlig, heller enn å kjøre på som en maskin uansett hva. Ettersom jeg har begynt å leve mer i tråd med naturens rytmer, opplever jeg også at ting faller mer naturlig på plass og at det som skal skje, skjer til rett tid. Livet oppleves som mer magisk og en mer synkron tilværelse. 

Innholdet i utdannelsen er av veldig høy kvalitet og meget seriøst. Jeg har studert mye opp gjennom, både på universiteter og tatt mange kurs her og der. Men disse kursene med Pål-Esben er noe av de mest gjennomarbeidede og innsiktsfulle jeg har tatt. Læreren har selv gått dypt i materien og kunnskapen hans springer fra noe mye dypere enn hva du finner mange andre steder. Det er en gudommelig og vis innsikt det ikke går an å bare lese seg til, noe som gjør dette så verdifullt. 

Erika Ribu

TOPP MED ONLINE NETTKURS

Jeg har vært interessert i det spirituelle/andelige siden jeg var tenåring. Har vært innom mange retninger som kristendom, teosofi, kabbala, astrologi, tarot. …. De siste to-tre årene har jeg gjennomført sjamanisme-kurs hos Pal Espen Wanvig og føler at jeg her har funnet noe som jeg har leitet etter lenge. Det at han kombinerer det vitenskapelige med det spirituelle går rett hjem hos meg. 

Kursets innhold omhandler det hele mennesket- det fysiske, emosjonelle, psykologiske og spirituelle – hvordan det hele henger sammen og påvirker hverandre. A jobbe med sin spirituelle utvikling forutsetter også a jobbe med sin fysiske ( kosthold og trening), emosjonelle og psykologiske utvikling. Vi har fatt mye teoretisk kunnskap {basert pa vitenskap) ,har gatt i dybden, men har også fatt hjelp til hvordan vi kan praktisere dette i vart hverdagsliv. 

For meg har det vært helt topp at kurset har vært online. A kunne sitte hjemme ( i godstolen ) i fred og ro er for meg en god mate a lære på. Å få videoopptak i etterkant øker læringsprosessen. Det at kurset er online sparer en for utgifter til reise og hotell. For mange vil det være en fordel. 

Pal Espen er en kunnskapsrik og seriøs lærerer. Han er god til a formidle komplisert kunnskap på en lettfattelig mate. Han er også god til a motivere elevene/studentene. Han er en vis mann som har egne erfaringer i det meste han underviser om. Han er alltid svært godt forberedt, og er god til å svare pa spørsmal fra gruppa. 

Klara

Lærer

Naturen som læremester

Utrolig takknemmelig

En unik utdannelse

Jeg føler meg hørt og verdsatt

Det geniale med nettbasert utdannelse

Skaper en dybdeforståelse

Dette er «the real thing»

Stor innsikt i meg selv og verden jeg lever i

Vil takke for et unikt år med Ur-sjamanisme for det moderne mennesket. Dette er til min store overraskelse hvor jordnært og på bakkeplan man kan dra det alternative gjennom en grundig forståelse av psykologi, naturen rundt meg og i meg selv, for varige og målbare resultater i mitt daglige liv.

Dette har gitt meg så stor innsikt i meg selv og verden jeg lever i. Det er helt utrolig å komme ut av Depresjon, motstand, frustrasjon, lidelse og avhengigheter, og i stedet leve ut, tillit, forståelse, aksept, glede og et nytt stort og voksende hjerte jeg aldri kunne tenke meg var så dypt og vakkert.

Det er genialt, at alt blir tatt opp, så man kan repetere så mye en vil og ta gode notater og ha en dypere refleksjonstid i etterkant.

Læreren er utrolig dyktig på og formidle der man får flere unike perspektiver for og kunne forstå det som blir formidlet. Pål Esben har også vist noe jeg aldri har sett av så solid karakter som er gjennomsyret av integritet, dette er veldig motiverende og se fortsatt eksisterer.

Her i studiene og seminarer, føler jeg meg utrolig trygg, og det er veldig fint og se så stor forskjell av mennesker, som ingeniører, akademikere, jordmødre osv på en slik Sjaman utdanning 🙂 

Er stolt glad og takknemlig for og ha valgt denne veien, da det har gitt meg resultater i livet jeg aldri kunne tenke meg, å veldig glad for og utvikle meg som lærer for denne tradisjonen 🙂

Tusen hjertelig takk til Pål Espen og den fantastiske gjengen som har gjort så store endringer i sitt liv

Daniel Andre

Jeg opplever en dyp indre fred, tilfredshet og takknemlighet til livet.

Undervisningen er særdeles omfattende og grundig lagt opp og tilgang til opptak av all undervisning i etterkant er helt suverent.

Det gir stor mulighet for refleksjon og forståelse og gir inspirasjon til å foreta nødvendige endringer i livet.

Pål-Esben har stor faglig tyngde og overbringer stoffet på en klar og tydelig måte, også ved bruk av glede og humør. Dette er ikke kjølig overlevering av kunnskap, men en livsfilosofi som han selv utlever og ønsker å overbringe til sine studenter.

Denne livsfilosofien har endret min måte å tenke på og forholde meg til verden på og jeg opplever en dyp indre fred, tilfredshet og takknemlighet til livet.

Jeg kan anbefale læreren og utdannelsen på det varmeste.                                                            

Else Karin

LIVSENDRENDE

Etter å ha vært med på dette kurset har jeg fått en ny forståelse av hva livet og verden vi lever i virkelig handler om. Jeg har fått en ny forståelse av hva det vil si å se på livet fra en sjamans perspektiv og livsfilosofi. Hvor viktig det er å se på naturen og hvordan jeg kan ta denne kunnskapen inn i min hverdag. For meg har det vært livsendrende for min helsesituasjon. Å få denne innsikten, og erfaringen med å bruke naturen, sammen med metodene og teknikkene vi lærer, har jeg funnet tilbake til glede og livslyst.

Min lærer Pål-Esben er en dyktig pedagog og underviser på en klar og tydelig måte. Han bruker ulike innfallsvinkler som gjør at jeg får temaene belyst fra flere sider. På den måten gjør han komplekse tema forståelig, så jeg kan utvide min forståelse av hvordan alt henger sammen.

Undervisning over zoom har vær fint for meg. Jeg har kunnet sitte i min egen stue og deltatt uansett dagsform. Det virtuelle klasserommet gjør at vi ser hverandre og kan stille spørsmål. Videoene ligger tilgjengelig så jeg har kunnet se dem når jeg ønsker, og i mitt eget tempo.. Pål-Esben er en kunnskapsrik og erfaren lærer og veileder. Han er genuint interessert i sine studenter, vår vei til å finne tilbake til oss selv og den vi er.

Har du lyst til å få mer kunnskap om sjamanisme sett fra naturens rytmer, jobbe med deg selv og din personlighet, så anbefaler jeg dette kurset på det sterkeste. Dette har vært et av de mest livsendrende kursene for meg.

Cathrine Emilie

Pedagog

Makan til mer profesjonell læringsmetode

Kurset av en høy faglig kvalitet

Det er vanskelig å anmelde noe så mektig og sterkt! 

Jeg selv underviser i pedagogikk … For meg er dette et kurs i livsmestringsfilosofi ved hjelp av sjamanisme – hvor utgangspunktet er at mennesket selv har ansvar for sine tanker, handlinger, hendelser, helse og frihet!

Jeg vil virkelig anbefale kurset til absolutt alle som ønsker å utvikle sine potensialer, utfordre sitt verdensbilde, og ikke minst for å få konkrete verktøy for å håndtere utfordringer, angst, utilstrekkelighet og gripe muligheter som gis av universet. 

Kurset integrerer filosofi, urvisdom, kognitiv psykologi, nevropsykologi, analytisk psykologi, medisin, ernæring, astrologi, kvantefysiske lover og arketypisk erfaringer på en helhetlig måte. 

Kurset av en høy faglig kvalitet med solid teoretisk ramme og referanser til primære kilder. Pål-Esben er en kunnskapsrik og enestående formidler, som kan forenkle de mest avanserte teorier og perspektiver til et tilgjengelig og forståelig format. 

Kurset gir mot, innsikt, kunnskaper og konkrete verktøy til å håndtere livet på daglig basis, til å være sensitiv for naturens rytmer, og for å bedre ta i bruk det ubegrensede potensialet som bare venter til å bli realisert. For meg har kurset satt i gang både bearbeidelsesprosesser, refleksjon og utvikling, og det har utvidet både min forståelse av verden og mitt handlingsrom! 

Jeg startet på kurset for knapt halvt år siden. Jeg er allerede blitt mer effektiv på jobben og bruker mye mindre tid på mine arbeidsoppgaver og har dermed fått mer overskudd til mine hobbyer og familie. Det viktigste jeg har lært er likevel å stoppe opp i hverdagen, være sensitiv for naturen rundt meg, sette sunne grenser og derigjennom bli mer kjent med seg selv. 

Kurset er spennende, utviklende, utfordrende, overveldende, mystisk og mye, mye mer.  Jeg føler meg privilegert og heldig som får mulighet til å være en del av denne utdanningen.

Tatiana Wara 

Samfunnsviter og pedagog 

Jeg forblir et endret menneske

Å gå i lære hos Pål-Esben har åpnet meg for de stengte dyp, de dyp jeg selv hadde stengt. De dyp som inneholder vissheten om at jeg er verdig, at jeg har uendelige potensial, og at jeg er her for å gjøre en forskjell for andre.

Jeg er nå uendelig takknemlig for både livet og alt hva jeg har snublet innom på min vei, for jeg har lært både å tilgi meg selv (det var en umiddelbar og rent magisk opplevelse) og fått en større forståelse for hva som ligger i samspillet mellom sjel og ego. Det har vært en kamp, for jeg har holdt igjen og jeg har gått i fellene som jeg alltid hadde trodd jeg skulle/måtte gå i, gang på gang – det hadde min oppvekst og kultur lært meg.

Men gjennom læringen hos Pål-Esben har jeg fått dypere forståelse av balansegangen som ego og sjel trenger og de nødvendige polariteter de utgjør, noe som jeg ofte har både lest og hørt om før, men ikke tatt inn til meg, ikke gjort det til mitt. I Pål-Esbens magiske verden så blir etikk og det stå i balanse med/i seg selv så grundig og forståelig presentert, at jeg forblir et endret menneske – til en bedre utgave av meg selv, der jeg fyller voksenbuksene mine adskillige hakk bedre nå enn før.

De største endringene er integrering av naturen som en naturlig (pun intended) del av min hverdag. Nye daglige rutiner preger livet nå – disse gir meg bl.a. mer energi og bevissthet/tilstedeværelse og ikke minst takknemlighet. Og, jeg er et stødigere og roligere menneske enn før. Klovnen er ikke borte, men han har blitt litt mer seriøs – humor er for viktig til å fjases med.

Online utdannelse med hyppige oppfølgingskonferanser har fungert over all forventning! Jeg var i utgangspunktet skeptisk, men Pål-Esben er så inkluderende og velvillig til spørsmål og innspill, at vi følte at vi var fysisk tilstede i en større forsamling hvor det allikevel var svært kort vei fram til læreren, mye kortere enn i et fysisk auditorium. Vi hadde også god mulighet til å kommunisere med hverandre. At vi også ble delt inn i mindre arbeidsgrupper for øvelser, digitalt, fungerte også veldig bra. Jeg føler at vi etterhvert har blitt en stor familie som er naturlig å følge opp på et senere tidspunkt.

Et stort gullegg ligger i at det finnes opptak i medlemsportalen av alle seminarer og konferanser. Opptakene legges som oftest ut svært snart etter at seminar/konferanse er avholdt. Presentasjoner brukt underveis er også tilgjengelig for nedlasting. Det er uvurderlig å kunne repetere etter eget tempo og behov – dette har en adskillig bedre læringseffekt enn å gå på et «live» foredrag.

Innholdet er så mangslungent, så vidtrekkende, til tider grensesprengende men samtidig omfavnende, at det er med dyp takknemlighet jeg bøyer meg i støvet.

Bak alt det som presenteres oss ligger det mange års inderlig og hjertelig dedikasjon, forskning, prøving og feiling, nysgjerrighet, vitebegjær og uendelig med energi – alt for at vi skal kunne få gjennomprøvde teknikker og teorier. Teorier som kan utfordre ditt mentale selv, men som faktisk har svært målbare resultater! Du vil forbauses!

Dette er praktiske grep presentert med seriøsiteten til en forsker på internasjonalt høyt plan. En forsker som har tilegnet sitt liv for å gjøre alt han kan for å hjelpe oss inn på en sti mot det naturlige i det å være menneske. Ikke til å være en del av et (selv)påtvunget hamsterhjul, men til å være en del av naturen, av noe mye større enn oss selv. Til å være i respekt og takknemlighet – for alt og alle som råkes oss, for sykluser, for magien som ligger i daglige meditasjoner og dagbokføringer, for hjelpen som vi finner i sjamanistiske urkrefter, for meg selv, for å be om hjelp når jeg trenger det.

Erik

Tusen takk for fantastiske seminarer

Min intensjonen med å melde meg på dette kurset var å for å forstå og lære meg om sjamanisme og å komme nærmere naturen. Men dette kurset handler så mye mer en bare det. Jeg endte opp med masse innsikter om meg selv, masse utvikling og hjelp i forhold til min psykiske og fysiske helse, parforhold, økonomi og trivsel på jobben og i privatlivet/familien. 

Jeg har virkelig forstått at alt henger sammen. De to største endringene jeg har fått etter kurset er å få bedre selvtillit og komme til ro i sinnet, som igjen hjalp meg ut av utbrenthet og som ringvirkning gidde meg livsglede og mer lykke i hverdagen. Dette kurset hjalp meg virkelig i riktig retning. 

Jeg var veldig interessert i både sjamanisme og personlighetsutvikling. For meg var dette kurset gull fordi det har fokus på både personlighetsutvikling og sjamanisme på samme plass. Det var også veldig godt å få en avklaring på hva sjamanisme handler om, siden det er så mye forskjellige ting så blir skrevet om temaet. Så man kan lett gå seg vil blant alt som er skrevet om sjamanisme.  

Læreren legger kunnskapen fram på en lett og fin måte. Jeg liker også veldig godt at vitenskapen blir tatt litt inni undervisningen så det blir lettere å forstå ting. Det fine med dette kurset er at man får opptak av undervisningen. Så man får gått igjennom i sitt eget tempo og kan repetere flere ganger. Læreren er veldig flink på følge opp kursdeltagerne sine. Med videokonferanser der man kan spørre og får svar. Og om man ikke får blitt med får man tilsendt opptak uansett og evt stille spørsmål på epost. 

Dette kurset vil jeg virkelig anbefale alle som ønsker å gjøre en endring til det bedre i livet sitt. En plass må man begynne og slik som jeg opplever det i kurset er alle på litt forskjellige plasser i livet med forskjellige utfordringer og livserfaringer. Og det fine med det er at det blir en veldig fin gjeng i gruppen som man kan gi støtte til og få støtte av. Det er rom for både diskusjoner og nye vennskap. Så selv om dette er nettbasert er det rom for det sosiale også.

Tusen takk for fantastiske seminarer 

Marita Brakstad

Topp å få hele utdannelsen online

Det er som at jeg har funnet en ennå større og dypere ro, som har gitt meg en bedre skjelneevne på hva som er viktig for akkurat meg. Jeg har lært å stole ennå mer på mitt «hjertesmil», at det som gjør meg glad er det jeg skal lytte til. Dette har gjort at jeg har fått ennå  dypere forståelse av mitt liv og virke på jorden, både i mine indre og ytre rom. Dette har igjen medført til at jeg lever saktere, gir lettere slipp på det som ikke er mitt, er mer ute og inne i naturen, ja, generelt sett en mer dyp kontakt med alle aspektene i mitt liv,
rett og slett mer tilstedeværende i livet… Frydefullt 

Jeg må bare få si at jeg har synes at det er topp å få hele utdannelsen online samt tilgang til opptak etter seminarene og oppfølging via videokonferanser. Det å få alt dette rett hjem i stua.

For min del har det gjort at det er mye enklere å følge med, da det er mindre distraksjoner her hjemme enn når jeg må forholde meg til mye der «ute». Og det at vi så snarlig får opptak og slider gjør «jobben» etterpå enklere for meg, da jeg skriver/noterer for sakte til å få med meg alt, dette gjør at jeg kan lene meg tilbake og bare ta inn uten stress, jeg vet at jeg alt kommer på om få dager på medlemsportalen min, slik at jeg i ro og mak kan fordype meg videre. 

Pål-Esben, ja det er den rauseste læreren jeg har vært borti, her kan du «raise hand» eller bare «unmute» stille ditt spørsmål eller si dine tanker om emnet. Han leser alle «chatt» spørsmål og mailer, han svarer og er tålmodigheten selv. Pål-Esben bruker seg seg selv, gir av hele sitt liv på godt og vondt for at vi skal forstå, for at vi skal få utviklet skjelneevnen og dermed takknemligheten og livsgleden noe som gjør at vi blir så enormt mye friere i valgene våre. 

Da gjenstår det bare en ting å si: Tusen Takk, det er en velsignelse å delta, You Rock Man

Hilde Aradia Holten

Topp å få hele utdannelsen online

Det å få all utdannelsen servert på online, og tilgang til opptakene har vært helt topp. Jeg er veldig fornøyd. Oppfølging via videokonferanser er bare fantastisk. Der får vi muligheter til å spørre, og få enda mere visdom fra en fantastisk lærer. Hele opplegget får en stor stjerne fra meg.

 

Innholdet og seriøsiteten i utdannelsen er den beste jeg har opplevd av min utdannelse gjennom livet. Jeg praktiserer som naturterapeut/kinesiolog, Rainbow Reiki utøver og behandlinger med Runer pluss mer. Sjaman grunnutdannelse er den som har gitt meg mest og best kunnskap.

 

Pål Esben Wanvig innehar en kunnskap og visdom som når de største høyder. Han er kjærlig og rettferdig. Han svarer alltid på spørsmål, og har alltid svar på alt. Han er humoristisk, og underviser på en morsom og fascinerende måte.

Alt blir interessant. Du blir bare revet med. Han er villig til å dele og inviterer oss inn til mere kunnskap via andre fagpersoner. Han gir og gir. Han klarer å formidle vanskelig stoff på en forståelig måte. Det er imponerende.

Han er bare en fantastisk lærer og person.  

Kari

naturterapeut/kinesiolog

Dette har totalforandret livet mitt

Når jeg skriver disse ordene er jeg full av beundring, overveldelse og takknemlighet over å ha fått delta på seminaret «Sjamanisme for det moderne mennesket» med Pål-Esben Wanvig. 

Dette har totalforandret livet mitt fra lei, utslitt og utbrent Intensivsykepleier til å ta  ansvar og kontroll over eget liv. Jeg har ved hjelp av Pål-Esben sin kunnskap om moderne vitenskap og sjamanistisk visdom snudd opp ned på tilværelsen. Jeg har forstått og helbredet flere av mine traumer og pregninger fra barndom og oppvekst slik at jeg nå har funnet mere ro, lykke, takknemlighet og glede selv om jeg fortsatt har den samme jobben.

Dette er den mest seriøse og dyptgripende kunnskap og visdom jeg noen gang har lært. Pål-Esben gir oss en fantastisk mulighet til å delta fra hjemmet via online videokonferanser der en også får opptak i ettertid slik at en kan repetere og lære når det måtte passe.

Jeg kjenner ingen som er så autentisk og yter så mye til sine studenter og deltagere.

Alle blir sett, ivaretatt og får svar på det de lurer på.

Takk til deg Pål-Esben for din tålmodighet og alt du gjør for å bringe videre din kunnskap og visdom til alle som vil lære og endre sitt liv til det bedre. Anbefales på det varmeste.

Odd Arild

Intensivsykepleier

Hverdagen min er mer meningsfull

Det har vært en glede å få ta del i nettkurset med sjaman grunnutdannelse.

Pål-Esben Wanvig  tar for seg det beste  og siste innenfor moderne medisin, psykologi og forskning innenfor disse feltene . I tillegg har han gitt oss en innføring i ur gamle metoder for helbredelse og personlighets utvikling. Han har pakket ut det beste fra hvert felt og gitt oss en helhetlig og innholdsrik meny av hva sjamanisme og holistisk  behandling og tenkning er.

Nettkursene er spekket med superintressant innhold av teori og øvelser som gir deg ett klart bilde av hva det dreier seg om. Det kan tidvis bli mye å ta inn, men han er som lærer alltid åpen for spørsmål og forklarer veldig grundig temaene han tar opp.

 

Selv har jeg hatt en fantastisk reise med  Pål Esben i gjennom snart 8 år. Jeg har lært utrolig mye om meg selv og at det finnes så mye mer enn hva vi opplever med våre 5 sanser i hverdagen. Det jeg opplever er at hverdagen min er mer meningsfull, jeg er generelt mer fornøyd og jeg er mye mer stabil i min omgang med barn, kone og andre mennesker.

 

Dette er en utdanning som har ett veldig høyt nivå på alle måter. Alt fra innhold , lærer , undervisning til den tekniske presentasjonen . Om du er intressert i å lære mer om hva sjamansme egentlig er og om deg selv og dine muligheter i livet, ikke nøl med å melde deg på.

Alf

Fysioterapist

Dette har vært et fantastisk år!

Min reise startet sensommeren 2020. Da var jeg på søk etter hjelp i forbindelse med å bedre min helse.  Da jeg søkte etter alternativ behandling på nett, kom jeg over wanvig.no. Jeg leste meg opp og tok så kontakt med Pål Esben. Plutselig var jeg i gang med kurs og grunnutdanning i sjamanisme.

Dette har vært et fantastisk år! Den endringen og de prosesser vi har vært gjennom i denne utdanningen, gir meg så mye motivasjon, inspirasjon og energi. Jeg har lært så utrolig mye om meg selv, og om hvordan alt  «Er» og henger sammen. 

Jeg har opplevde en betydelig bedring i min helsesituasjon og vil derfor fortsette min spirituelle reise og sjamanistiske utvikling. Denne utdanningen har endret mitt liv til det bedre.

Det å kunne ta en slik utdanning som nettkurs er helt supert. Man sparer reiseutgifter og man kan sitte i sin egen stue eller på hytta og blir kurset der man er, i trygge omgivelser. Opptakene er til en hver tid tilgjengelig og kan gjennomgås flere ganger. Muligheten med web basert utdanning har gjort det mulig for meg å gjennomføre denne fantastiske sjamanistiske utdanningen, noe jeg setter veldig stor pris på. 

Jeg vil gi en stor takk til  Pål-Esben, som er en meget engasjert og dyktig lærer. En person som gir mye av seg selv. Han holder inspirerende og innholdsrike kurs/utdanninger med super kvalitet, og forklarer med bilder slik at alle forstår. Jeg er dypt takknemlig for den veien jeg nå befinner meg på og den veiledningen som Pål-Esben gir.

Bernt

Nettkurs parer tid, penger og energi

Gjennom dette året med Sjamanisme har jeg kommet i kontakt med sider av meg selv som jeg ikke var bevisst over, sider av meg selv jeg “skammet” meg over og derfor hadde tatt avstand fra og fornektet for meg selv og andre, og også sider ved meg selv som gleder meg.

Gjennom undervisninga har jeg erfart at de sidene av meg selv, følelser jeg har som jeg dømmer og tar avstand fra blir løftet opp som naturlig, og viktig å reflektere over for å bearbeide, slik at vi kan akseptere, integrere og på den måten bli helere som mennesker.

Det er en prosess og i den prosessen vokser jeg som menneske, blir helere, mer fornøyd med meg selv, livet mitt og alle mennesker som er i livet mitt. Det har blitt mye lettere for meg å ta valg og velge det som er riktig for meg. Jeg opplever en indre ro som jeg aldri før har kjent på og jeg har verktøy til å opprettholde roen i hverdagen uten at stresset får overtaket.

Det er så befriende og vakkert. Jeg kan med hånden på hjertet og 100% anbefale utdanningen til Pål-Esben, det blir den mest spennende reisen i ditt liv og det er en reise hjem til deg selv og den du er.

Dette året har alle seminarene og videokonferansene vært online og vi får opptak av alt og kan se om igjen så ofte vi vil. Jeg synes det er veldig deilig å ha seminarene online, det sparer tid, penger og energi noe som er viktig for meg.

Pål-Esben er en veldig inspirerende, klok og tålmodig lærer og ikke minst veldig kunnskapsrik. Han underviser på en praktisk, pragmatisk og jordnær måte. Vi kan stille spørsmål underveis eller sende spørsmål på mail. Det er et trygt og romslig læringsrom Pål-Esben har skapt og om du virkelig ønsker en forandring i livet ditt og ønsker deg et godt liv er denne utdanninga i Sjamanisme veien å gå.

Ingvild Fjelstad

Biblotekar

Helt vanvittig!!

DU SOM LÆRER MÅ OPPLEVES

Jeg er nok en gang imponert

Noe av det beste jeg har vært med på!

EN UTDANNING SOM ER LIVSENDRENDE!

Når jeg fant Pål Esben`s grunnutdanning i sjamanisme, så var jeg på desperat søken etter noe mer i livet. Jeg hadde kommet til et sted i livet hvor jeg ikke lenger trivdes. Sett utenifra, så var det kanskje ikke lett å forstå at jeg var ulykkelig. Alt var jo egentlig på plass; fin karriere, god økonomi, flotte og friske barn, en snill og god mann, koselige husdyr og interessante hobbyer. 

Men likevel, så var det noe som manglet. Jeg følte meg tom, og fant lite mening med alt. Selv om helsen var god, så var jeg preget av stress, frykt og angst. Jeg var på søken etter noe mer i livet. Etter å ha lett en del, så landet jeg på at dette kunne være noe som passet for meg. Jeg satte i gang, med nettundervisning, reiste på seminar til vakre og trivelige Sem med en fantastisk flott gjeng med studenter, og fulgte opp med hjemmearbeid og god veiledning.

Miraklene, både store og små- har kommet på løpende bånd etter hvert som jeg har blitt modigere og turt og utfordre nye sider ved meg selv som trenger utvikling for å kunne leve et lykkelig og meningsfullt liv. 

Og endringene man opplever i seg selv når man greier å gjennomføre slik grunnleggende endringer, det gir en takknemlighetsfølelse som er vanskelig å beskrive med ord. Videre er det ren lykke å kunne hjelpe andre med problemer de har. Å oppleve at smerter, plager og sykdommer reduseres og forsvinner gjennom sjamanistisk energiarbeid- det er ganske så fantastisk.

Pål-Esben som lærer er helt unik, han har en helt egen evne til å trykke på de riktige knappene og sørger for at hver enkelt student går sin utviklingsvei på sin egen måte. Jeg gleder meg så ubeskrivelig til å fortsette på videregående kurs med denne læreren! Det eneste jeg skulle ønske meg, det var at jeg hadde åpnet øynene og startet på denne veien for å åpne hjerte mitt tidligere!

Eva

Sivilingeniør

Tusen hjertelig takk for et helt fantastiskt år!

Takk for et helt amazing år! Dette har virkelig vært en helt uforglemmelig reise og jeg er så takknemlig. Det er nesten vanskelig å finne ord, disse seminarene har gitt meg gnisten og livet tilbake, jeg føler glede og inspirasjon til å fortsette livet med ny kunnskap og ressurser jeg aldri kunne ha forestilt meg.

Jeg har lært så mye om hva det virkelig vil si å være en sjaman, det har vært gøy, heftig, lærerikt og til tider vanskelig og tøft, men du er aldri alene både lærere og studenter stod klare med åpne armer til å hjelpe med hva det enn måtte være. Jeg vil nå ta den nye kunnskapen til nytte og fortsette å utvikle meg selv og mitt eget liv, kanskje en dag noen andres også.

Tusen takk Pål-Esben den mest unike læreren jeg har møtt, ditt engasjement, varme utstråling, humor og ikke minst dine trøstende ord har skapt et nytt lys i mitt liv. Jeg takker deg av hele mitt hjerte for at jeg fikk denne muligheten.

Silje

En utdannelse som er dypt transformerende

Sjaman grunnutdannelsen har overgått mine forventninger med stor margin. Dette er en utdannelse du ikke vil finne maken til noe sted. Pål-Esben kombinerer det siste innen moderne psykologi og teknologi med urgammel visdom og metoder fra forskjellige tradisjoner.

Resultatet er et program som ikke bare er informativt og inspirerende, men en utdannelse som er dypt transformerende. Det finnes mange tilgjengelige retninger og program for egenutvikling som kan ha mye for seg, men jeg vet ikke om noe som har tilsvarende resultater for helbredelse og transformasjon.

I tillegg er har Pål-Esben en varm og lekende stil som gjør undervisningen gøy og inspirerende og som bidrar til et fint miljø i gruppen. Jeg vil derfor på det sterkeste gi mine anbefalinger av denne utdannelsen.

Stig

Investor

MYE VALUTA FOR PENGENE

Wanvig er en svært dyktig pedagog som klarer å lære bort avanserte ting på en lettfattelig måte ved å bruke praktiske øvelser. Det gjorde at jeg fikk en opplevelse av mestring allerede første dag. Undervisningen oppleves som meget profesjonell med video opptak av seminaret, så det er mulig å se det flere ganger. Det er både nye og seniorstudenter i samme gruppe. Det gjorde at jeg følte meg velkommen. Dette kurset var mer innholdsrikt enn jeg ante. Her får du mye valuta for pengene.

Aina

Konkrete, målbare og praktiske endringer i livet

Jeg har alltid hatt en magnetisk dragning mot alt det mystiske og spirituelle ved livet. Denne utdannelsen har gitt meg så mye innsikt i disse verdenene og samtidig hjulpet meg med konkrete, målbare og praktiske endringer i livet slik at jeg har kommet milevis mye langere i min personlige utvikling enn om jeg skulle vandret videre på livets vei uten. Takk for en stødig og sikker hånd som har ledet meg gjennom min prosess!

N.N

Sinnsykt bra utdannelse

Pål-Esben står i en absolutt særklasse når det gjelder det å kunne formidle kunnskap

EN UNIK MULIGHET

Dette er en unik mulighet til å få et bedre liv selv på alle plan. og bli i stand til å hjelpe andre på måter som en ikke skulle tro er mulig. Det er en helhetlig utdannelse som tar tak i alle praktiske deler av livet som personlighetsutvikling, kost, miljø og spirituell utvikling på et dypt plan. Læreren og utdannelsen er strukturert og har høy kvalitet. Man blir som student meget godt ivaretatt.

R.T, Lege

En utdannelse som er dypt transformerende

Kjære Pål-Esben

Da jeg kom på kurs til deg for halvannet år siden var jeg en ganske annen person enn jeg er i dag. Jeg hadde et veldig snevert syn på hvem jeg var og hva jeg sto for. Jeg hadde en flott og godt betalt jobb – og det var hele livet mitt. Både i antall timer – og hvem jeg var. Dette snevre synet gikk ut over min samboer og våre små barn. De var langt fra så viktige som jobben min.

Det gikk også utover meg. Uten å skjønne det selv var jeg helt tappet for livsenergi. Tanken var tom. Men jeg forsto det ikke – selv da legen sykemeldte meg fire uker på rad – med forkjølelse!

Jeg hadde i 2-3 år smugtittet i det alternative miljøet. En liten del av meg hadde sterkt behov for å finne min sjel – hvem jeg virkelig er.

Da jeg så din presentasjon, en ingeniør som snakket om målbare resultater og high-tech utdanningsmetoder, følte jeg at dette er spirituell vei for den moderne, «travle» person. Jeg meldte meg på første tilgjengelige kurs og har aldri angret en dag! Dette er den viktigste investeringen jeg noen gang har gjort!

Jeg vil gjerne takke deg for din inderlige innsats for at jeg skal få utvikle meg på det stadiet jeg er til enhver tid. Når jeg selv har gitt opp har du alltid kommet med nye forslag.

For meg er det magi hva vi får til med å bruke gamle metoder og tradisjoner kombinert med moderne teknikker. Det gjør det mulig for meg å nyte gleden med sjamanistiske metoder uten å flytte til fjerne land eller tilbringe all min tid i naturen.

Jeg er overbevist om at jeg har funnet et fantastisk flott sted å starte på en personlig utvikling. For å finne min sjel – og å bidra til å bringe den materielle og den spirituell verden bittelite nærmere hverandre.

Atle

Økonomisjef

Jeg har aldri opplevd et studie der det blir lagt slik vekt på etikk