Sjamanisme for det moderne mennesket

Grunnutdannelse som sjaman - 2022

med Pål-Esben Wanvig

Runemester og tradisjonsbærer

Oppstart: Februar 2022 - Nettkurs rett hjem i din egen stue!

Alle mine kurs og utdannelser i 2022 blir arrangert som online nettkurs.

profile-pic

Dyptgripende forbedringer på alle områder i mitt liv!

Det er en kunst å undervise sjamanisme på en pedagogisk, praktisk og lett forståelig måte - som gjør at det du lærer kan brukes til å forbedre hverdagen, helsa, relasjoner og alle områder i livet! Pål-Esben har perfeksjonert denne kunsten - og gir helhjertet av seg selv, sin kunnskap og erfaringer til oss som studenter. Det er vanskelig å beskrive med ord verdien av årets Sjaman grunnutdannelse. Fordi det vi har fått muligheten til å være med på og oppleve har vært enestående og gitt en dyptgripende virkning og forbedring på alle områder av mitt liv. Jeg har opplevd en mye dypere og nærmere kontakt med menneskene rundt meg, en følelse av tilhørighet til gruppa og et trygt fellesskap med likesinnede mennesker, en mer omfattende forståelse av hvem jeg er og hva som bor i meg og en dyp følelse av mening både i livet og de små øyeblikkene i hverdagen. Dette året har virkelig gitt meg smaken på livet og fylt det med regnbuens vakre farger. Det er noe som kan anbefales på det varmeste!

Mari A. Nilsen

Er du klar for ditt livs reise?

Absolutt ALLE kan lære å utøve sjamanisme!

I denne utdannelsen får du innsikt, forståelse, visdom og en mengde teknikker for å kunne utøve sjamanisme med bemerkelsesverdige resultater.

Denne sjaman utdannelsen er skreddersydd og tilrettelagt for alle mennesker og en travel hverdag. Du lærer praktiske og effektive sjamanistiske metoder og urgammel visdom som du kan benytte i ditt daglige liv uansett om du er hjemme, på jobben eller i naturen. Vi legger stor vekt på å oppnå raske objektive målbare resultater, og allerede i introduksjonskurset lærer du å utføre spontanhelbredelse med runene!

Vi benytter det beste fra 2 verdener 

for å oppnå raske objektive målbare resultater

Moderne vitenskap

Her deles sivilingeniørens analytiske, kritiske og pragmatiske tenkemåte der det er kun synlige resultater som teller. Her benytter vi det siste innen funksjonell medisin, chrono medisin og nevro- og adferds psykologi. 

Urgammel vitenskap

Her deles sjamanens innsikt og tilgang til de universelle kreftene rundt oss som de fleste ikke har tilgang til.  Vi benytter de mest effektive metodene innen sjamanismen som ofte gir umiddelbare resultater

Gjennom å binde moderne og urgammel vitenskap sammen i undervisningen blir selv den mest mystiske og dyptgripende sjamanistiske innsikt lett tilgjengelig og forståelig for alle! 

"Pål-Esben er en utrolig dyktig og inspirerende lærer. Han har en akademisk tilnærmingsmetode som min analyserende hjerne kan forstå, og han knytter sammen eldgamle tradisjoner med det nyeste innen forskning. Pål-Esben klarer det genitrekket å binde sammen alle de løse trådene som jeg alltid har søkt svar etter, og setter alt i system slik at det er mulig å forstå. Han er inspirerende og brenner for det han driver med, og dette er noe han klarer å formidle videre til oss studenter. Jeg kan på det varmeste anbefale sjaman grunnutdannelsen til alle som ønsker å gjøre omfattende endringer i livet sitt og som er åpen for at det finnes en kraft utenfor seg selv."

- Kirsten -

Soulhunting - Astralreiser i over- og underverden - Avansert Rune Magi og Norrøn Mytologi - Helbredelse med Runene - Det Norrøne Medisinhjulet - Sjamaniske Ritualer - Trommereiser - Trommehealing - Sjamanistisk Medsinbag - Sjamanistiske Guider & Kraftdyr - Utvikling av din medialitet - Kanalisering av kreftene til kraftdyr - Feng Shui og Geomati - Kraftplass arbeid - Jordhealingsritual - Krafdyrdans - Astral Tempel Arbeid - Omfattende personlighets utvikling +++++

Den mest livsendrende utdannelsen jeg noen sinne har tatt! Man lærer ting som virkelig endrer livet til det bedre, dersom man bruker det!

Johnny Osberg

Musiker

Dette er den beste investeringen jeg noensinne har gjort. Denne utdannelsen har totalforandret livet mitt!

Petter Nyvoll

Sjaman & healer

Sjamanisme for det moderne mennesket!

Ordet sjaman kommer fra «šaman» hos tungusfolket i Sibir og betyr «en som vet». Siden 1980 har sjamanisme vært likestiltmed vestlig skolemedisin av Verdens helseorganisasjon (WHO) når det gjelder behandling av psykosomatiske sykdommer.

Sjamanen er en som hjelper mennesker med å forstå og respektere naturen og menneskene, og lærer mennesker å leve i følge sin sjels visjon og behov. Kraft og innsikt hentes fra de metafysiske verdenene gjennom kontakt med ulike kraftfelt, kraftdyr og andre spirituelle vesen. I sjamanens verden er alt som er skapt av skaperkraften levende, og skaperkraften finnes i alt.

Gjennom å endre sin bevissthetstilstand kan Sjamanen reise og gjøre sin jobb i de forskjellige astralverdener (under- og oververdenen), gjøre soulhunting, visionquest (visjonssøking), ritualer, magi, helbredelse osv.

I Sjamanisme for det moderne mennesket bruker vi overhodet ingen rusmidler eller droger for å gjøre vårt arbeide. I vår tradisjon lærer du hvordan du effektivt skifter bevissthetstilstand i løpet av kort tid – uten å være avhengig av rusmidler for dette. Vår sjamanisme har heller ingenting med ekstrem- eller overlevelseserfaringer å gjøre. En sjaman lever i resonans med naturen og søker sine svar der.

Sjamanisme for det moderne mennesket  blir du som student energetisk innviet i flere grunnleggende magiske verktøy og metoder som danner fundamentet for å skape din egen magi ved hjelp av en sjaman lærer og kraftdyrene som er relatert til vår tradisjon. Slik utvikler alle sjamaner sin egen magi basert på sine individuelle talenter der de grunnleggende metoder, filosofi (som bygger på de tre pilarene bevissthet, selv-ansvar og kjærlighet) og verdensbilde til tradisjonen er ryggraden.

Det som kjennetegner vår sjaman tradisjon er en strukturert tilnærming til sjamanisme med fokus på at studentene skal få raske og objektivt målbare resultater med metodene og verktøyene de lærer uansett om de befinner seg hjemme, på kontoret eller i skogen.

Intervju om praktisk bruk av sjamansime

Intervju med bedriftsleder Henning Romero hvor han forteller hvordan han benytter sjamansime for det Moderne Mennesket i sin lederjobb med ofte eksepsjonelle resultater.

Et UNIKT student miljø

med inkluderende og hjelpsomme mennesker!

Jeg har lagt stor vekt på å skape et sunt og hjertevarmt miljø blant mine studenter siden jeg begynte å undervise i Norge i 2004. Som ny student vil du fra første seminardag merke at vår miljø er meget inkluderende hvor man bestandig får hjelp og støtte fra erfarne studenter som ofte repeterer seminarene.

Vårt unike miljø er helt fritt for mobbing, skittkasting, misunnelse  og baksnakking hvor alle får mulighet til å være seg selv akkurat slik man er uten å måtte frykte å ikke bli akseptert.

Hjertets vei et et sentralt begrep i våre utdannelser. Desto mer en sjaman helbreder egoets destruktive sider slik som hat, sjalusi, misunnelse og frykt, desto nærmere kommer sjamanen hjertet sitt og dermed sin sjamanistiske kraft. Den sjamanistiske vei til opplysthet og selvrealisering er helt avhengig av en aktiv tilnærming til hjertets vei.

Mange føler det som om de kommer hjem og finner sine beste og nærmeste venner her!

Som å komme hjem

"Denne reisen har vært som å komme hjem, både hjem til meg selv og hjem til den familien jeg alltid har visst var der ute men som jeg ikke har funnet før nå. Det er et samhold og en genuin varme i gruppa, samtidig som en lærer ting en ikke skulle tro var mulig. Det er en reise inn i hjertet, og jeg kan anbefale utdannelsen på det varmeste. Bare gjør det! Fordi du fortjener det :)"

Ylva Linnestad

Litt om læreren

Pål-Esben Wanvig

Pål-Esben Wanvig, Runemester og tradisjonsbærer

Pål-Esben Wanvig er internasjonalt bestselgende forfatter, sjaman og spirituell lærer. I 2003 møtte han veggen og mistet nesten livet. På veien for å bli frisk har han samlet omfattende kunnskap gjennom mer enn 20.000 utdannings- og erfaringstimer innen sjamanisme, tradisjonell kinesisk medisin, neuro- og adferdspsykologi og funksjonell medisin. Pål-Esben legger stor vekt på å oppnå raske, effektive og objektivt målbare resultater.

Siden 2004 har han praktisert og undervist sjamanisme i Norge og internasjonalt. Pål-Esben har den høyeste utdanningsgraden i vår sjaman tradisjon (Runemester & tradisjonsbærer) og finner sitt arbeid med å hjelpe mennesker med å finne tilbake til seg selv og naturen særdeles meningsfylt og inspirerende.

Pål-Esben med sin kone Maria Jeanne

en unik lærer

En fantastisk utdannelse der man lærer hvordan alt henger sammen. En av grunnpilarene er å handle ut i fra hjertet og hvorfor dette er så viktig. Man lærer kraftfulle sjamanistiske metoder og teknikker som kan hjelpe deg selv og andre på alle plan. Pål-Esben er en unik lærer som ser alle, hører alle og tar vare på alle. Han formidler autentisk og raust av sin kunnskap slik at alle kan forstå. Undervisningen foregår i trygge omgivelser der kursdeltagerne støtter og tar vare på hverandre. Dette må oppleves. Denne utdannelsen har forandret og forbedret mitt liv på alle områder. Det viktigste og mest verdifulle jeg har gjort i hele mitt liv. Anbefales på det varmeste.

Odd Arild Holmaas, intensivsykepleier

Grunnutdannelse 2022

Innhold

Sjaman grunnutdannelse 2022 undervises 100% som nettkurs pga. Covid-19.

Utdannelsen består av en unik kombinasjon av 9 moduler med intensiv trening samt  online videokonferanser gjennom treningen hvor deltagerne kan stille spørsmål og læreren kan gå dypere i stoffet. I tillegg får deltagerne tilgang stort online videobibliotek laget av Pål-Esben Wanvig på mer enn 150 timer hvor deltagerne med selvstudium kan fordype seg i et stort spekter av ulike sjamanistiske metoder, teknikker og filosofi. Her er en oversikt over innholdet i utdannelsen:

Forandre Ditt Liv på 90 dager!

Dette kurset skaper en omfattende grunnmur for en sjamanistisk utviklingsvei og dekker b.la. en rekke praktiske metoder og innsikt for å å skape et oppfylt liv som er fylt med mening gjennom å bli et bevisst opplyst menneske! Et steg-for-steg kurs i kunsten å gjennomføre forandringer i livet på en effektiv og målrettet måte som gir SYNLIGE resultater! Klikk her for mer informasjon om dette kurset.

Nettkurs


Modul 1 - Sjamanistisk visdom og helbredelse med Runer og Kraftdyr

Dette kurset gir deg en praktisk innsikt og metoder for å få tilgang til runenes visdom og helbredende krefter. Du vil bla. få Innvielse i en unik metode i Sjamanisme for det moderne mennesket for å gjøre spontanhelbredelse med umiddelbare objektive målbare resultater. Du lærer også sjamanistisk helbredelse og energetisering ved hjelp av kraftdyr og hvordan du får tilgang til visdommen og kreftene til dine personlige sjamanistiske Kraftdyr. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.

Nettkurs


Modul 2 - Sjamanistiske Ritualer og Kraftplass arbeid

På dette kurset legges det bla. stor vekt på å praktisk forståelse, planlegging samt gjennomføring av kraftfulle sjamanistiske ritualer som gir resultater. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 3 - Strukturell Magi med Runene

Her går vi i dybden på hvordan du utøver meget særdeles virkningsfull stukturell magi med runene. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 4 - Sjamanistiske Astralreiser, Soulhunting og Visionquest

På dette kurset lærer du kunsten i å skifte bevisstheten din til den sjamanistiske drømmeverdenen slik at du kan astralreise til over- og underverdenen med en unik metode hvor det kun tar noen få sekunder å skifte bevissthetstilstand til den sjamanistiske drømmeverdenen. Du lærer å gjennomføre Soulhunting og hvordan du gjennomfører sjamanistiske Visionquests. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 5 - Sjamanistiske Guider og Kraftdyr

Her blir du introdusert til en unik metode for å finne ut hvem som er dine sjamansitiske guider, hvordan du oppretter en omfattende kontakt med dem samt hvordan du får tilgasng til deres hjelp, visdom og spirituelle krefter. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 6 - Den personlige Sjamanistiske Medisinbag

I dette seminaret handler det også om en av de mest beskyttede hemmeligheter for sjamanistisk personlighet arbeid: den Sjamanistiske Medisinbag. I bagen er det samlet forskjellige individuelle spirituelle kraftkilder til et sjamanistisk arbeidende menneske. I visse henseender er hver gjenstand i medisinbagen en dør til et astralt kraftfelt som en sjaman har fått tilgang til. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 7 - Veien til din personlige sjamanistiske kraft og Magi

Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 8 - Innvielse i ditt personlige sjamanistiske astraltempel

Under dette kurset blir studentene innviet i sitt eget personlige Astral Tempel - hvor man kan utvikle sin egen Magi og sine spirituelle talenter. Astral Tempelet gir deg tilgang til magiske ferdigheter, visdom og kunnskap som er unik og omfattende. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.


Modul 9 - Konstruktiv omgang med negative energier

Her får du innvielse og undervisning i kraftfulle metoder for konstruktiv omgang og beskyttelse mot negative energier. Du finner flere detaljer om innholdet i dette kurset nedenfor.
Her er en detaljert oversikt over innholdet i

Sjaman  grunnutdannelsen 2022:

Klikk på fanene for å se detaljene om hver del

 • Introduksjon
 • Modul 1
 • Modul 2
 • modul 3
 • Modul 4
 • Modul 5
 • modul 6
 • modul 7
 • modul 8
 • modul 9
 • Forandre Ditt Liv på 90 dager!

Sjaman grunnutdannelsen omfatter ca. 350 timer fordelt på nettkurs, videkonferanser, øvingsoppgaver, innleveringsoppgaver og selvstudier. 

Utdannelsen gjennomføres på deltid. Du trenger ca. 3 - 6 timer hver uke for dine studier (hvor mye tid du benytter er helt opp til hver enkelt).

Hele utdannelsen vil foregå via vårt profesjonelle e-lærings system via internett samt videokonferanser slik at du sparer kostnader på reising og overnatting. Grunnen til at dette gjøres via nettkurs i 2022 er Covid-19.

Utdannelsen består av 9 moduler med trening via video nettkurs samt online videokonferanser gjennom hele utdannelsen hvor du kan stille spørsmål, dele erfaringer og hvor læreren vil gå i dybden på relevante temaer. Du får opptak av alt slik at du kan se treningene på din PC/Mac, nettbrett eller smarttelefon når det passer deg.


Utdannelsen inneholder (klikk på de ulike fanene ovenfor for å se flere detaljer):

- En omfattende utdannede i Rune Magi og Norrøn Mytologi med dyptgripende innevielsesritualer slik at du blir i stand til å gjøre omfattende strukturell magi og helbredelse med runene allerede etter første seminar! Denne delen utgjør ca. 40% av utdannelsen.

- Du lærer og erfarer effektive verktøy en Sjaman trenger for å gjøre en profesjonell jobb. Dette inkluderer bla. : Soulhunting - Astralreiser i over- og underverden - Avansert Rune Magi og Norrøn Mytologi - Helbredelse med Runene - Det Norrøne Medisinhjulet - Sjamaniske Ritualer - Trommereiser - Trommehealing - Sjamanistisk Medsinbag - Sjamanistiske Guider & Kraftdyr - Utvikling av din medialitet - Kanalisering av kreftene til kraftdyr - Feng Shui og Geomati - Kraftplass arbeid - Jordhealingsritual - Krafdyrdans - Astral Tempel Arbeid - Omfattende personlighets utvikling +++++


Hele utdannelsen vil være fokusert på å lære kunnskap og metoder som gir raske praktiske resultater som er objektivt målbare. Miniseminaret om sjamansime gir deg en god introduksjon til grunnlaget for utdannelsen.

Alle seminarene i sjaman grunnutdannelsen 2022 gjennomføres som nettkurs pga. Covid-19. Undervisningen er en kombinasjon av live web seminarer, online e-læring hvor du i eget tempo kan fordype deg i de ulike delene av stoffet og video konferanser med alle deltagerene hvor det er mulig å stille spørsmål live til Pål-Esben. På denne måten får du tilgang til en omfattende kunnskap rett hjem i din egen stue uten kostnader til reise og hotellopphold.


Kursavgift og påmelding

Dette er en av de mest kompakte og omfattende utdannelser innen sjamanisme som finnes på markedet. Kursavgiften inkluderer all undervisning (ca. 350 timer fordelt på live web seminarer, e-læring, online kunnskaps bibliotek,  øvingsoppgaver og selvstudier). Du kan velge mellom to betalingsalternativer:

Betalingsalternativ 1: Betal hele kursavgiften før oppstart av utdannelsen og få 15% rabatt: Kr. 27.200

Betalingsalternativ 2: Nedbetaling gjennom utdannelsen (Kr. 32.000): 1/3 av kursavgiften (Kr. 10.667) betales før oppstart. Deretter 10 månedlige avdrag á kr. 2133 med siste forfall 15. desember 2022 - Til sammen Kr. 32.000.

Påmelding til grunnutdannelse

Sjamanisme for det moderne mennesket - 2022

Oppstart februar 2022

OBS! Etter at du klikker på påmeldingsknappen skal det komme opp en ny side som bekrefter din påmelding. Du vil også motta en email med bekreftelse innen noen få minutter. Om dette ikke skjer må du ta kontakt meg her for å sjekke at alt er i orden med din påmelding.

Hva deltagerne får:

 • Modul 1 - Sjamanistisk visdom og helbredelse med Runer og Kraftdyr (Normal kursavgift: 3450 kr)
 • Modul 2 - Sjamanistiske Ritualer og Kraftplass arbeid (Normal kursavgift: 3450 kr)
 • Modul 3 - Strukturell Magi med Runene (Normal kursavgift: 4790 kr)
 • Modul 4 - Sjamanistiske Astralreiser, Soulhunting og Visionquest (Normal kursavgift: 3450 kr)
 • Modul 5 - Sjamanistiske Guider og Kraftdyr (Normal kursavgift: 3450 kr)
 • Modul 6 - Den personlige Sjamanistiske Medisinbag (Normal kursavgift: 3450 kr)
 • Modul 7 - Veien til din personlige sjamansitiske kraft og Magi (Normal kursavgift: 4395 kr)
 • Modul 8 - Innvielse i ditt personlige sjamanistiske astraltempel (Normal kursavgift: 4395 kr)
 • Modul 9 - Konstruktiv omgang med negative energier (Normal kursavgift: 4790 kr)
 • Forandre Ditt Liv på 90 dager! (Normal kursavgift: 8970 kr)
 • Utførlige seminarmanualer på Norsk og kursbevis
 • 10 kvelder med gruppe veiledning for alle deltagerne via videokonferanse etter seminaret der jeg svarer på spørsmål og går dypere inn på ett eller flere tema (verd: 5000 kr)
 • Videobibliotek laget av Pål-Esben Wanvig på mer enn 150 timer hvor deltagerne med selvstudium kan fordype seg i et stort spekter av ulike sjamanistiske metoder, teknikker og filosofi. (verd: minimum 15.000 kr)
 • Du får omfattende energetiske innvielser fra læreren slik at du kan benytte alt det du lærer med full virkning fra første dag! (verd: Ubetalelig)
 • En fantastisk sjamanistisk reise til et rikere, mer meningsfullt, spennende og insiktsfullt liv! (verd: Ubetalelig)
 • Et unikt og hjelpsomt student miljø hvor du vil føle at du kommer hjem og kanskje finner venner for livet! (verd: Ubetalelig)
 • +++ mye mer!

Sum av verdien av innholdet i utdannelsen: Mer enn 60.000 kr.

Spørsmål og påmelding via telefon

Påmelding kan også gjøres til Anne Marit Erstad som organiserer påmelding og fakturering for Pål-Esben sine seminarer i Norge


Telefon: 56 17 88 89  

Mobil: 413 14 453

EN UNIK MULIGHET

"En unik mulighet til å forstå verden vi lever i på en ny måte. Forstå hvordan alt henger sammen og hvordan du selv kan påvirke ditt liv, uten å være avhengig av andre. Du lærer mange effektive metoder som kan virke fremmed de første gangene, men som gir raske målbare resultater."

Henning Romero, bedriftsleder


Tilbakemeldinger fra studenter

Kirsten Klungseth Lerum

Avdelingsleder Instituttøkonomi -Det matematisk/naturvitenskapelige fakultet hos University of Oslo

Jeg kom over Rainbow Reiki og Pål-Esben Wanvig i 2017. Følte umiddelbar resonans på at dette var en mann jeg følte tillit til og som hadde mye kunnskap å formidle. Deltok på kurset «Forandre ditt lov på 90 dager» i 2018 og grunnutdannelse som sjaman i 2019. Pål-Esben er en utrolig dyktig og inspirerende lærer. Han har en akademisk tilnærmingsmetode som min analyserende hjerne kan forstå, og han knytter sammen eldgamle tradisjoner med det nyeste innen forskning. Pål-Esben klarer det genitrekket å binde sammen alle de løse trådene som jeg alltid har søkt svar etter, og setter alt i system slik at det er mulig å forstå. Han er inspirerende og brenner for det han driver med, og dette er noe han klarer å formidle videre til oss studenter. Jeg kan på det varmeste anbefale grunnutdannelsen til alle som ønsker å gjøre omfattende endringer i livet sitt og som er åpen for at det finnes en kraft utenfor seg selv.

Kurset bygger bro mellom det bevisste og ubevisste sinn, mellom ego og enhet, mellom det hverdagslige og det åndelige/spirituelle, mellom det vestlige verdisynet og det østlige verdisynet, mellom nytt og gammelt. Vi jobber med metoder for å finne tilbake til kjernen i oss selv, løse opp blokkeringer, hente inn delpersonligheter, heve frekvenser, rett og slett heale skader man har fått gjennom livet, og finne tilbake til egen styrke. Verktøyene vi lærer kan brukes til egen utvikling eller i behandlingsøyemed. Utdannelsen er ikke for pyser, og hvis man skal ha optimalt utbytte av kurset må man tørre å se på seg selv, sine egne mønstre og skyggesider og være villig til å og gi slipp og gjøre endringer. Nye adferdsmønstre må repeteres og øves på før de sitter, men gaven i den andre enden er enormt stor i form av større indre ro, mere glede, mer takknemlighet, mere kjærlighet. I det hele tatt mye mer av positive følelser på bekostning av de negative som tidligere kunne overskygge livet. Og denne endringen vil gi deg merkbart mere energi over tid, du vil formelig merke skiftet.

Det sosiale miljøet i gruppen har vært helt fantastisk, og måten kurset er lagt opp med teori og øvelser knytter folk sammen og gjør det trygt å dele med hverandre. Det gjør noe med mennesker når de kan være sammen i sin sårbarhet og være helt autentiske. Det gjør noe med deg når du skjønner at du ikke er alene om å ha utfordringer, og når du innser at utfordringene du måtte ha faktisk er mulig å løse med de verktøyene og gavene vi får formidlet. Personlig er jeg ikke ferdig med min reise og kommer til å fortsette på videreutdanningen neste år. Jeg føler meg enormt privilegert for å ha kommet inn i dette miljøet, som jeg mer vil kalle en vei enn en enkeltstående utdannelse. Vil også rette en stor takk til Pål-Esben som har bestemt seg for å holde på noen år til, til alle medstudenter, og til Sem Gjestegård som har tatt imot oss med åpne armer. Vi kunne ikke hatt ett bedre kurssted; beliggenheten, maten, atmosfæren, de som driver stedet - alt har klaffet.

Så mitt råd til alle som føler en dragning til Pål-Esbens Wanvig`s kurs og det han står for må bli; Grip sjansen mens du har muligheten. Jeg kan med hånden på hjerte si at dette har vært min livs investering. Forhåpentligvis blir det din også.


Kirsten Klungseth Lerum

helt vanvittig!!

«Pål Esben er en helt unik lærer. Han viser oss redskaper til å frigjøre oss fra egoets lenker og som motivasjon til selvutvikling gir han smaksprøver på hva det er vi strekker oss mot. Helt vanvittig!!»

Marianna Aaase, Sykepleier

DU SOM LÆRER MÅ OPPLEVES

En underlig og magisk måte å bli kjent med seg selv. Jeg har oppdaget og utforsket sider ved meg selv som jeg ikke visste eksisterte. Kanskje jeg har drømt tidligere om å være en annen? En bedre utgave av meg selv. Jeg har jo hele tiden kjent hvor bremseklossene sitter, men aldri turt å slippe opp. Kunnskapen som du deler er ikke en kunnskap du kan oppsummere eller forklare teoretisk. Kunnskapen opplever jeg som en prosess som sakte tar bolig i meg og som på forunderlig vis viser meg veien. Mange ganger har jeg prøvd å forutsi veien videre, men universet vil noe annet. Og alt er så riktig.


Dette er en utdannelse som går langt utenfor læreplanen. Jeg har lært noe som jeg kan bruke og ha glede av resten av livet. Denne kunnskapen er noe jeg håper å foredle og gjøre til min egen. Du som lærer må oppleves. Du har en tilstedeværelse og en energi som jeg opplever kun positivt. Som lærer er jeg nok ekstra var på akkurat dette, hvordan mennesker er i møte med hverandre. Jeg har sett hvor fin du er i møte med deltakerne, uansett hva det gjelder. Det gjør at jeg har stor respekt for deg. Dette påvirker nok gruppa som helhet og at vi kan være så trygge på hverandre. Så mange flotte mennesker og så mange som vil hverandre godt! 


Selv har jeg aldri hatt en bedre start på høsthalvåret på jobben. Kroppen skranter, men jeg er trygg i meg selv på jobben og gleder meg hver dag til å gå på jobb. Nå trenger jeg heller ingen grunn til å kjenne på rein skjær glede. Den kan plutselig bare komme. Jeg bryr meg heller ikke så mye om bagateller eller tomprat hos folk. Jeg rett og slett engasjerer meg ikke lenger.  Til slutt, Sem gjestegård er helt topp. Kunne ikke vært bedre. Hyggelig betjening, nydelig mat og omgivelsene er vakre.

Takk igjen for magiske helger. Håper og tror vi sees igjen.

Klem
Anne Elisabeth Bekkhus, lærer

JEG ER NOK EN GANG IMPONERT

Jeg har gjennomført sjaman grunnutdanningen flere ganger tidligere. Jeg er nok en gang imponert over hva jeg har lært og erfart gjennom dette året. Jeg er akademiker og innser at jeg har forholdt meg til sjamanutdanningen på et mer teoretisk plan de tidligere årene. Dette året har jeg gått inn i utdanningen med en ny innstilling om at jeg skal bruke det jeg lærer i mitt praktiske hverdagsliv. 

Jeg har dermed gått dypere inn i egne prosesser, gjennomført øvelser og vært opptatt av å leve ut de sjamanistiske grunnprinsippene jeg har lært i hverdagslivet. Dette har ført til at jeg forholder meg til meg selv og andre på en mer tolerant måte og det gir positive ringvirkninger på alle områder i livet.
Jeg er takknemlig fordi jeg får være med på denne givende reisen med en utrolig dyktig lærer og spennende medstudenter. Jeg ønsker å dykke enda dypere ned i denne magiske verden så jeg blir med neste år også!

Hege Hildrum, lærer

EN MEKTIG OPPLEVELSE

Selv tuslet jeg bare med en venninne på Sjamanisme for det moderne mennesket fordi det hørtes ut som en artig ting å gjøre, der begynte en ferd som snudde livet mitt på hodet. For selv om jeg kjente på frykten for hva det å endre seg, det å lære å stå i seg selv kan medføre av forandringer i livet rundt meg, så meldte jeg meg på hele grunnkurset.


Etter å ha fullført kan jeg stadfeste at det ble en mektig opplevelse, jeg har gjort ting jeg aldri hadde trodd mulig, jeg har fått ristet løs i en grunnmur av begrensende programmeringer og fått et nytt fundament å bygge livet på. Jeg har møtt mennesker med så sterkt indre lys at de tok pusten fra meg, for jeg hadde satt opp en mur  rundt meg for å beskytte hjertet mitt i en verden jeg har funnet kald og nådeløs, og så er det denne muren som har gjort livet fattig. Kjærligheten til naturen, sorgen ved å gi slipp, sårbarheten i å dele av sin sjels erfaringer, astralreiser som tar pusten fra meg, styrken jeg ikke ante jeg hadde, kunnskap jeg gråter for at jeg ikke fant før, den lune følelsen av å bli sett, evnen til å ta makten tilbake over eget liv,  ja det er bare noen stikkord for min opplevelse av denne utdannelsen.


Så tusen takk Pål-Esben, for at du har turt å stikke hodet frem og dele av dine enorme kunnskaper.  


Fra dypet av mitt hjerte Takk!

Sunniva Bjørndal

ET SPEKTAKULÆRT GRUNNKURS

Kan anbefales! Et spektakulært grunnkurs hvor du lærer kanskje de viktigste elementene innen sjamanisme. Gjennom fire seminarer i 2019 pluss masse videokonferanser har jeg lært, og ikke minst forstått hva sjamanisme virkelig går ut på, og hvilke forandringer som trengs i meg selv for å gå en sjamanistisk utviklingsvei. Om du tør å gjøre en forandringen i deg selv, ja da vil jeg anbefale  å delta på dette grunnkurset"


Stig Ove

NOE AV DET MEST UNIKE JEG HAR VÆRT MED PÅ!

Dette kurset/utdannelsen tror jeg må være noe av det mest unike jeg har vært med på! Det har i stor grad utvidet min forståelse og innsikt av den spirituelle delen av virkeligheten. Vi lærer utrolig masse spennende ting på forholdsvis kort tid, samtidig som jeg opplever at vår unike lærer Pål-Esben er veldig grundig og systematisk. Ikke minst synes jeg også at han er veldig dyktig til å analysere hver enkelt elev og gruppen som helhet, og til å tilpasse undervisningen etter dette.

For meg personlig blir dette litt for komprimert og for mye stoff til at jeg klarer å integrere det i praksis i min hverdag i samme tempo som undervisningen. Men det er ikke noe stort problem, for med opptak av alle seminarer og videokonferanser knyttet til undervisningen, kan man alltids gå tilbake og i ro og mak finne ut hva man har mest behov for å utvikle i sitt eget liv.

Noe som er veldig flott med denne sjaman grunnutdannelsen er at i tillegg til den spirituelle delen av undervisningen, så lærer vi også faktisk ganske mye som er knyttet til den materielle delen av virkeligheten. Vi lærer her også masse om indre fysiologi, kost og ernæring, og resonansen mellom dette og de spirituelle energier og krefter som omgir oss.

Weekend seminarene knyttet til utdannelsen er også helt unike!. Jeg opplever en fantastisk varme og kjærlighet som alle deltagere er med på å skape og dele med hverandre. Dette er seminarene hvor klemmene sitter løst og man får anerkjennelse og oppbacking fra både lærer og medstudenter. Men samtidig blir det også veldig klart for oss at vi faktisk er nødt til å stille krav til oss selv for å oppnå en god selvutvikling og komme igjennom livets utfordringer. Selvansvar er noe som blir satt veldig sterkt i fokus under utdannelsen.

Til slutt vill jeg også rose vår unike lærer Pål Esben for hvordan han evner å utføre undervisningen med kjærlighet, varme og humor, samtidig som han gjør det med stor seriøsitet og med den dypeste respekt og anerkjennelse for hver enkelt av oss.


Steinar Johansen.

UTDANNELSE PÅ HØYT NIVÅ

Sjaman grunnutdannelsen med Pål-Esben Wanvig , er en utdannelse du bør få med deg om du er interessert i å gjøre forandringer med ditt liv. Pål-Esben er en lærer som gir alt av seg selv for at du som student skal få optimalt igjen for det du investerer i tid og penger. Han bruker det beste  fra moderne psykologi , moderne forskning og urgamle metoder fra sjamanismen i sin undervisning. Dette gjør det mulig å forstå stoffet på en veldig god måte, samtidig som det er letter å lære siden det blir forklart fra flere vinkler! Han er i sin væremåte respektfull for hver enkelt student og bruker samtidig humor i sin undervisning. Denne utdanningen er på ett så høyt nivå at du ikke vil finne noe med samme kvalitet i de nordiske landene, tror jeg.
Kan på det varmeste anbefales !

Alf Holmaas, fysioterapeut

En utdanning som er livsendrende!

Når jeg fant Pål Esben`s grunnutdanning i sjamanisme, så var jeg på desperat søken etter noe mer i livet. Jeg hadde kommet til et sted i livet hvor jeg ikke lenger trivdes. Sett utenifra, så var det kanskje ikke lett å forstå at jeg var ulykkelig. Alt var jo egentlig på plass; fin karriere, god økonomi, flotte og friske barn, en snill og god mann, koselige husdyr og interessante hobbyer. 


Men likevel, så var det noe som manglet. Jeg følte meg tom, og fant lite mening med alt. Selv om helsen var god, så var jeg preget av stress, frykt og angst. Jeg var på søken etter noe mer i livet. Etter å ha lett en del, så landet jeg på at dette kunne være noe som passet for meg. Jeg satte i gang, med nettundervisning, reiste på seminar til vakre og trivelige Sem med en fantastisk flott gjeng med studenter, og fulgte opp med hjemmearbeid og god veiledning.


Miraklene, både store og små- har kommet på løpende bånd etter hvert som jeg har blitt modigere og turt og utfordre nye sider ved meg selv som trenger utvikling for å kunne leve et lykkelig og meningsfullt liv. Første utfordring for meg var å tørre å reise til Sem (en reise på 8 timer, med bil, fly, tog, etc)- da jeg hadde et sterkt innpreget mønster med frykt for å reise- noe som hadde lammet meg og stengt meg «inne» i mange år. Etter første healing-seminar så jobbet jeg hardt med denne frykten, og den har gradvis sluppet taket- og nå gleder jeg meg bare til hver gang jeg skal ut reise, og setter utrolig stor pris på den gaven det er å kunne bruke dette som et verktøy for å gjøre ting man ønsker seg i livet! Dette er bare en av de nedarvede fryktene jeg har med meg i livet, og jeg jobber systematisk med å fjerne dem, en etter en.


Og endringene man opplever i seg selv når man greier å gjennomføre slik grunnleggende endringer, det gir en takknemlighetsfølelse som er vanskelig å beskrive med ord. Videre er det ren lykke å kunne hjelpe andre med problemer de har. Å oppleve at smerter, plager og sykdommer reduseres og forsvinner gjennom sjamanistisk energiarbeid- det er ganske så fantastisk.


Pål Espen som lærer er helt unik, han har en helt egen evne til å trykke på de riktige knappene og sørger for at hver enkelt student går sin utviklingsvei på sin egen måte. Jeg gleder meg så ubeskrivelig til å fortsette på videregående kurs med denne læreren! Det eneste jeg skulle ønske meg, det var at jeg hadde åpnet øynene og startet på denne veien for å åpne hjerte mitt tidligere!

Eva, næringslivsleder, Siv. Ing.

FANTASTISKT MOTIVERENDE

"FantastiskT motiverende, humoristisk, kunnskapsrik og omsorgsfull lærer, fantastiske medstudenter som støtter og gleder hverandre, og det på et sted med flott natur og fabelaktig mat. Fra burnout og "hjernetåke" til igjen å kjenne på ro i sinnet, glede, lykke, bli glad i meg selv. Livet er herlig!

Mette

TUSEN HJERTELIG TAKK FOR ET HELT FANTASTISK ÅR!

Takk for et helt amazing år! Dette har virkelig vært en helt uforglemmelig reise og jeg er så takknemlig. Det er nesten vanskelig å finne ord, disse seminarene har gitt meg gnisten og livet tilbake, jeg føler glede og inspirasjon til å fortsette livet med ny kunnskap og ressurser jeg aldri kunne ha forestilt meg.
Jeg har lært så mye om hva det virkelig vil si å være en sjaman, det har vært gøy, heftig, lærerikt og til tider vanskelig og tøft, men du er aldri alene både lærere og studenter stod klare med åpne armer til å hjelpe med hva det enn måtte være. Jeg vil nå ta den nye kunnskapen til nytte og fortsette å utvikle meg selv og mitt eget liv, kanskje en dag noen andres også.

Jeg har aldri møtt så mange fantastisk gode mennesker på en plass, støtten og varmen jeg ble møtt med på hvert seminar var overveldende, på disse seminarene kan du virkelig være deg selv. Pluss at Sem gjestegård er et strålende vakkert sted og tilbringe en helg.

Tusen takk Pål-Esben den mest unike læreren jeg har møtt, ditt engasjement, varme utstråling, humor og ikke minst dine trøstende ord har skapt et nytt lys i mitt liv. Jeg takker deg av hele mitt hjerte for at jeg fikk denne muligheten.


Silje

en utdannelse som er dypt transformerende

Sjaman grunnutdannelsen har overgått mine forventninger med stor margin. Dette er en utdannelse du ikke vil finne maken til noe sted. Pål-Esben kombinerer det siste innen moderne psykologi og teknologi med urgammel visdom og metoder fra forskjellige tradisjoner. Resultatet er et program som ikke bare er informativt og inspirerende, men en utdannelse som er dypt transformerende. Det finnes mange tilgjengelige retninger og program for egenutvikling som kan ha mye for seg, men jeg vet ikke om noe som har tilsvarende resultater for helbredelse og transformasjon. I tillegg er har Pål-Esben en varm og lekende stil som gjør undervisningen gøy og inspirerende og som bidrar til et fint miljø i gruppen. Jeg vil derfor på det sterkeste gi mine anbefalinger av denne utdannelsen.

Stig, investor

en lærer som selv er i stadig utvikling

«Jeg har fulgt grunnutdannelsen gjennom tre år. Det høres kanskje litt rart ut, men er det ikke. For selv om grunnmuren er den samme så er huset over muren nytt og mer spennende fra år til år. Dette fordi jeg har en lærer som selv er i stadig utvikling, som forbinder ny kunnskap med gammel visdom, og som drar sine studenter med seg i takt med tempoet i deres utvikling.


Gjennom foredrag og øvelser blir vi introdusert for en rekke verktøy for personlig, spirituell og mental utvikling. Tar du verktøyene i bruk, forvent forandring! Det er likevel opp til meg å tilpasse tempoet i forhold til andre forpliktelser. Da er det godt å vite at opptak av seminarer, gruppeveiledninger og øvelser er konstant tilgjengelig i mitt eget nettbibliotek. I tillegg kan jeg spørre og utveksle erfaring med medstudenter gjennom egne grupper på Facebook, eller delta på arrangementer arrangert av studenter og lærerassistenter innenfor vår tradisjon. Og nettopp denne følelsen av tilhørighet til en gruppe og det flotte sosiale miljøet, hvor baksnakking og fraksjonering er et absolutt tabu, er en av denne utdannelsens mange styrker.


I forhold til da jeg startet, merker jeg for min egen del, at jeg påvirkes mindre emosjonelt av strømningene rundt meg, både privat, men ikke minst på arbeidsplassen. Spesielt i det siste er jeg blitt bedre på å skille hva som er mitt og hva som er andres projeksjoner, og føler meg derfor mer trygg i meg selv. Min omgang med familien er også blitt mye mer harmonisk og konstruktiv, og spesielt er forholdet til min mor endelig blitt slik det bør være. På jobben får jeg høre at jeg virker roligere, og er det også. Både roligere og gladere. Jeg har lært å sette grensen mellom jobb og ikke jobb.
Jeg har bare gått noen få skritt på en lang, lang vei og gleder meg til de neste.»

en grensesprengende utdannelse

Jeg opplevde utdannelsen som grensesprengende i forståelsen av meg selv. Utrolig berikende undervist og engasjert formidlet av Pål-Esben. Å lytte til hans forståelse og omfattende viten av virkeligheten oppleves som gave.Jeg er meget takknemlig for de store positive endringene i livet mitt gjennom denne muligheten.  

Stephanie, bedriftsleder

Pål-Esben er en av de beste lærerne jeg har vært borti

Sjaman grunnutdanningen er for deg som ønsker å blir bedre kjent med deg selv og som trenger hjelp til å utforske hva som egentlig er meningsfylt for deg i ditt liv. Gjennom et solid fundament i sjaman tradisjonen får du innsikt, verktøy og metoder for hvordan du kan jobbe og utvikle deg som sjaman.

Før jeg tok denne utdannelsen så hadde jeg nok mange tanker om hva en sjaman er, og jeg har tatt mye feil for å si det sånn ;) Før tenkte jeg mest på hva en sjaman gjør og det magiske arbeidet, men nå har jeg jo forstått at det å gå en sjamanistisk utviklingsvei, handler om personlig utvikling på høyt plan. 

Det finnes ikke noe quick fix og det er absolutt ikke en enkel vei å gå. Men du verden så givende det er, å kjenne på den gode følelsen av å engasjere seg i noe som føles så viktig og rett for meg. Så denne utdanninger passer for deg som er på søken etter en måte å gjøre en reell endring i livet ditt fra der du er nå. Når du leser om innholdet i utdanningen så er det akkurat det du får, pluss mye mye mer. Denne utdanningen kan jeg med 100% sikkerhet si har vært med på å gjøre livet mitt til det bedre fra der jeg var da jeg startet. 

Denne utdanningen er fantastisk, men den hadde jo ikke vært like givende uten læreren min/vår! Pål-Esben er en av de beste lærerne jeg har vært borti. Jeg jobber selv som lærer og vet når jeg har en god lærer foran meg. Pål-Esben er en lærer som underviser på mange plan og han gjør det på en tydelig og forståelig måte. Det beste er hvordan han bringer varme og humor inn i selv det alvorligste tema. Han lager en trygg ramme for læring og han elsker spørsmål! Han deler raust av seg selv og bryr seg oppriktig om oss som er studentene sine. Pål-Esben er en lærer som du fort blir glad i :-)


Maja O. - lærer

mye valuta for pengene

Sem gjestegård som ligger i naturskjønne omgivelser og er perfekt som lokaler til Sjamankurset.
Wanvig er en svært dyktig pedagog som klarer å lære bort avanserte ting på en lettfattelig måte ved å bruke praktiske øvelser. Det gjorde at jeg fikk en opplevelse av mestring allerede første dag på kurset. Undervisningen oppleves som meget profesjonell med video opptak av seminaret, så det er mulig å se det flere ganger. Det er både nye og seniorstudenter i samme gruppe. Det gjorde at jeg følte meg velkommen. Dette kurset var mer innholdsrikt enn jeg ante. Her får du mye valuta for pengene.

Aina

VIRKNINGSFULLE VERKTØY

Hvis du virkelig vil gå din spirituelle vei og lære og bli en sjaman vil jeg anbefale deg denne utdannelsen på det sterkeste. Jeg har ikke hørt om en sjaman utdannelse som har så detaljert undervisning og kan gi deg så sterke og virkningsfulle verktøy til å hjelpe deg selv og andre til et bedre liv.

Gry Lina Engebretsen

Konkrete, målbare og praktiske endringer i livet

Jeg har alltid hatt en magnetisk dragning mot alt det mystiske og spirituelle ved livet. Denne utdannelsen har gitt meg så mye innsikt i disse verdenene og samtidig hjulpet meg med konkrete, målbare og praktiske endringer i livet slik at jeg har kommet milevis mye langere i min personlige utvikling enn om jeg skulle vandret videre på livets vei uten. Takk Pål-Esben og Walter for at dere deler av deres kunnskap og visdom. Og takk for en stødig og sikker hånd som har ledet meg gjennom min prosess!

En helt unik mulighet til å få løsning på problemer i livet

En helt unik mulighet til å få løsning på problemer i livet. Det blir undervist på en lett forståelig og konkret måte slik at løsninger finnes på en praktisk måte. Det undervises på en slik måte at det er lett å forstå og det er alltid mulig å få gode svar under seminaret og senere. Et viktig aspekt er også at man jobber i nettverk slik at man blir oppfordret til kontakt med de andre studentene for støtte, samarbeid og support.

Sverre Buer, ingeniør

FORTREFFELIG!

Denne utdannelsen har åpnet opp forståelsen for hva sjamanisme egentlig er. Utdanningen har bragt meg til et sted i livet som jeg ikke visste var mulig. Det har først til en stor endring i min personlighet of i livet mitt. Min lærer har en kunnskap som er så omfattende og dette har blitt overført til oss studenter på en aldeles fortreffelig måte! Anbefales!

Else Karin

våkner hver morgen og gleder os til dagen som kommer

Når man har et problem, se alltid til naturen og se hvordan den løser det sier Pål-Esben. Hvordan vi gjør dette på en effektiv måte har vi virkelig lært i denne utdanningen. Selv har jeg og min kone brukt metodene for å bedre vår økonomi, forbedre vår helse og virkelig øke vår livskvalitet som gjør at vi våkner hver morgen og gleder os til dagen som kommer. Utdannelsen kan anbefales på det varmeste!

Dr. Jarle Tollefsen, PhD, lærer & astrolog

Sinnsykt bra utdannelse

Sinnsykt bra utdannelse med utrolige resultater om man benytter metodene man lærer! Livet ble mye bedre, og jeg ser nå hvordan jeg kan få det enda bedre. Utdanningen er absolutt verdt alt av penger og innsats.

Camilla Holm Osberg, spesialpedagog

imponerende bredt perspektiv og dybde

"Pål Esben er en usedvanlig kunnskapsrik person med et imponerende bredt perspektiv og dybde. Han viser stor respekt for kursdeltakerne både som enkeltpersoner og for deres tid. Kommuniserer med et lett og forståelig språk som når mange. Anbefales på det sterkeste!"...en får virkelig lyst til å forandre sitt liv fordi en kjenner at det blir det eneste rette å gjøre. Dette seminaret bør ingen gå glipp av!"

HELT UTROLIG!

...Helt utrolig!!!! Så mye kunnskap!! Så forståelig for alle, ingen hokus pokus og vanskelige ord!! Enkle grep til en bedre hverdag. En fantastisk, strålende og herlig direkte lærer Pål-Esben. Her føler man seg ikke alene...