Sjamanisme

Artikkelserie om sjamanisme

for det moderne mennesket

Sjamanistisk innsikt, visdom og praksis har trolig vært den viktigste innflytelsen for å sørge for at en fortvilet sivilingeniør og entreprenør fikk et meningsfylt og lykkelig liv etter å ha blitt utbrent og nesten mistet livet i 2003. Før utbrentheten trodde han at nøkkelen til et lykkelig og sunt liv var funnet, men tydeligvis var dette en stor villfarelse. I dag er han ubeskrivelig takknemlig for hendelsen som skulle forandre livet for alltid.

Sjamanismen er ikke en nyreligiøs oppfinnelse fra new-age kulturen i USA, og sjamanen er så mye mer enn en healer i ekstase. Sjamanisme har vært utøvd på alle kontinenter så lenge mennesket har eksistert, og det eldste eksempelet på sjamanisme som er funnet er 70.000 år gamle (ref 1).

På denne siden finner du en oversikt over artikkelserie om sjamanisme hvor jeg deler mitt syn på hva sjamanisme er og avliver mange av mytene som er knyttet til sjamanismen.

Det jeg deler i disse artiklene og på mine seminarer og utdannelse innen sjamanisme, baserer seg på erfaringen jeg har samlet siden 2004 og min omfattende utdannelse som tradisjonsbærer og runemester i White Feather Shamanic School®.

Blogg, Sjamanisme

Skogsbad – som rett og slett er å gå tur i skogen – kan bli en av det moderne menneskets viktigste metoder for å unngå stress, depresjon, frustrasjon, høyt blodtrykk og søvnproblemer. Moderne forsking har bekreftet en av sjamanismens mest grunnleggende manifest – det er naturen og Moder Jord som er våre viktigste helbredere.

Les mer
Blogg, Forandre ditt liv, Sjamanisme

I denne artikkelen viser jeg hvorfor det er viktig for oss mennesker – og spesielt for dem som er ledere og forbilder for andre, som foreldre, lærere, politikere og bedriftsledere – å ha god etikk og verdisystemer.

Les mer
Sjamanisme, Blogg

Klar for en annerledes jul- og nyttårsfeiring? Har du noen gang tenkt på hvorfor pipefeiere bringer lykke, eller hvorfor vi pynter huset med fluesopp og spiser marsipangris i jula? Finnes virkelig julenissen – og hvorfor kommer han ned pipen? Hva symboliserer juletreet, og hvorfor påvirker de tolv hellige nettene ditt liv i det kommende året? Lær hvordan og hvorfor vi bør feire denne høytiden slik som våre forfedre gjorde det!

Les mer
Sjamanisme, Blogg

Hensikten med denne artikkelen er å forklare mitt syn på sjamanisme og rusmidler, hvorfor det er meningsløst å benytte noen form for rusmidler for å utføre sjamanistisk arbeid i Norge, hvorfor slikt misbruk kan ha katastrofale følger og for å gi en klar advarsel til alle som søker etter å lære mer om sjamanisme om å holde seg langt unna rusmidler og sjamaner som benytter rusmidler.

Les mer
Sjamanisme, Blogg

Hemmelighetene bak død og reinkarnasjon – Hva skjer etter døden? Finnes det bevis for at vi gjenfødes? Er døden noe å frykte? Finnes helvete, djevelen og falne engler? Hva skjer når vi dør? Hvilke problemer kan oppstå når vi dør? Hva er spøkelser? Kan vi snakke med de døde? Hva er en poltergeist?

Les mer
Sjamanisme, Blogg

De 9 grunnpilarene for å finne den sjamanistiske vei. Oppskriften – en spirituell veiviser – for vår vei som sjaman. Hvorfor er det så lett å rote seg bort? Den sjamanistiske eden. Hva betyr det egentlig å åpne opp sitt hjerte? Praktisk beskrivelse av hva den sjamanistiske veien handler om. De 9 grunnpilarene for å finne den sjamanistiske vei. Hvordan du finner din rette sjaman læremester!

Les mer
Sjamanisme, Blogg

Runemagi er vår skjulte magiske arv! Hva er runer? Hvor stammer runene fra? Vinca skriften – Verdens eldste skriftspråk? Hva er Futhark? Misbruk av runene, Norrøn mytologi og runemagi, Norrøn mytologi og guder, Runenes magiske krefter, “Farlige” runer, Runene som orakel, Runene som magiske instrumenter, Vår egen magi rett foran stuedøren!

Les mer
Sjamanisme, Blogg

Hva er sjamanistisk magi? En definisjon av Hvit Magi, Hva er svart magi? Etikken til sjamanistisk Hvit Magi, Forutsetninger for sjamanistisk Hvit Magi, Muligheter og begrensninger med rituell magi, Utdanning som sjaman i White Feather Shamanic School®, Det geniale med magiske innvielser, Alle kan lære sjamanisme!

Les mer
Sjamanisme, Blogg

Hva er sjamanisme? Hva er en sjaman? Sjamanisme og rusmidler, Sjamanisme og ekstremerfaringer, Sjamanisme og religion, Det sjamanistiske verdensbildet, Sjamanisme og ekte spirituell utvikling, Hvordan arbeider en sjaman? En sjamans arbeidsverktøy, Hva er en sjamandød? Hva er White Feather sjamanisme? Det geniale med magiske innvielser.

Les mer

Ref 1) World’s oldest ritual discovered. Worshipped the python 70,000 years ago. Apollon, Universitetet i Oslo  https://www.apollon.uio.no/english/articles/2006/python-english.html

Kommentarer