Vanskelig å se tegnene på en depresjon

Dessverre er det slik at mange leger i Norge er hjelpeløse når det gjelder å håndtere pasienter med alvorlig depresjon. Svært mange opplever å bli misforstått når de oppsøker fastlege og spesialister. Når selv helsevesenet har problemer med å avdekke depresjoner, hvordan skal vi da håndtere den?

Som oftest føles det som en enormt vanskelig og lang vei å komme seg ut av en depresjon. Ved å benytte seg av en terapeut eller veileder trenger ikke å veien å bli like lang. Det er enklere å ta ett steg av gangen sammen med en erfaren person. 


En sparringspartner som selv har opplevd depresjon

Etter et mange år med et intenst liv både i jobb og på fritiden, møtte jeg veggen og ble livstruende syk på grunn av blant annet depresjon – ikke bare mentalt, men også fysisk. I over 18 år har jeg delt mine erfaringer med mennesker som har havnet i liknende situasjon.

Min erfaring er at man må finne en strukturert og gjennomtenkt strategi som tar hensyn til alle faktorene bak selve depresjonen – fysiske, psykologiske, atferdsmessige når det kommer til mening i livet.

Jeg har hjulpet mange mennesker som har vært sterkt plaget med depresjon (i samråd med behandlende lege eller psykolog) med å finne et system som har sørget for at de har fått tilbake energien og livskvaliteten.

Hos meg kan du lære mer om hvordan du kan forstå og løse de viktigste fysiologiske, psykologiske og atferdsmessige årsakene til at du nærmer deg depresjon og hvor kroppen ikke lenger fungerer normalt.Stort sett alle problemer kan løses – og ofte ligger løsningen nærmere enn vi tror!