Hvorfor velge meg som lærer og veileder?

På denne siden finner du litt om hvem jeg er og hva jeg står for.

Hvorfor velge meg som lærer og veileder?

Jeg vet at du har mange valg når det gjelder hvem du lærer og søker hjelp fra. Om du er interessert, finner du litt om hvem jeg er og hva jeg står for på denne siden.

Min virkelige reise begynte den dagen jeg forsto at jeg ikke skjønte noe som helst...

Jeg trodde jeg hadde jeg alt. I det minste alt jeg kunne kjøpe for penger. Jeg hadde en stor toppleilighet og dyre biler, jeg dro på fester i herskapshus i Beverly Hills og reiste jorda rundt på første klasse. Dette er det livet handler om, tenkte jeg. Det virket som om jeg hadde nådd toppen av suksess i livet.

Så begynte illusjonen min om suksess og lykke å rakne for meg. Julaften 2003 møtte jeg veggen med en livstruende utbrenthet. Jeg ble diagnostisert med dobbeltsidig lungebetennelse og hadde nesten 43 i feber. Legene klarte ikke å kontrollere tilstanden min og de var alvorlig bekymra for meg. Problemet var at immunforsvaret mitt var så dårlig at jeg ikke greide å bekjempe lungebetennelsen. Jeg hadde jobbet minst 12 timer hver dag siden jeg var 17 år, og det hadde nå fått sine konsekvenser. Legene sa det var et mirakel at jeg overlevde. Jeg var bare 35 år, men helsetilstanden min liknet tilstanden til en syk 80-åring.
 

Jeg begynte jeg å gå to parallelle veier samtidig for å finne en løsning på de alvorlige helseproblemene mine. Den ene veien var innenfor moderne medisin med moderne praksiser som vestlig medisin, adferdspsykologiske og nevropsykologiske filosofier, terapier og metoder.

Den andre veien var den urgamle medisinske kunnskapen innen blant annet indisk, japansk og kinesisk medisinfilosofi, -terapier og -metoder. Jeg ønsket å forstå universet fra et urgammelt perspektiv og tok derfor utdanning i sjamanisme, runer, mytologi, esoterisk buddhisme, Feng Shui, I Ching, astrologi, meditasjon og mye mer.

Jeg ønsket å lære alt for å forstå hvordan ting hang sammen og for å finne noen som forhåpentligvis kunne hjelpe meg.

Som sivilingeniør og pragmatisk akademiker hadde jeg hittil bare trodd på det jeg kunne se og forstå med egne øyne og som hadde rasjonelle vitenskapelige forklaringer. Å lære om vestlig medisin var derfor lett, men å skulle gjøre et dypdykk i urgamle tradisjoner var vanskelig fordi jeg samtidig måtte takle alle mine forutinntatte ideer og fordommer om disse tradisjonene… Les om hele bakgrunnen min her

Resultatet

I mer enn 18 år har jeg kultivert og utviklet det jeg har lært og erfart siden min livstruende utbrenthet for å hjelpe mine elever og klienter med å oppnå forbløffende resultater basert på:

> 0 år
med erfaring

Mitt arbeid er basert på et ekstraordinært eventyr fylt med opp- og nedturer, feil, tilbakeslag, innsikt og løsninger. Ved å dele den største innsikten og de mest effektive metodene jeg har lært med elevene mine, håper jeg at deres vei mot helse, mening og lykke vil være mye kveles og kortere enn min.

> 0
timer utdannelse & erfaring

I mer enn 18 år har jeg søkt intensivt etter kunnskap i mange ulike utdannelser for å finne løsninger på mine omfattende helseproblemer i tillegg til den innsikten mine klienter og min egen erfaring har gitt meg.

> 0
kroner investert

Jeg har investert en stor mengde penger i utdanning, behandlinger og medisinsk utstyr på min reise for å finne de beste løsningene og å skage et sunt, meningsfylt og lykkelig liv.

> 0
studenter og klienter

Mine elever og klienter er mine mest verdifulle lærere. Å jobbe med klienter og studenter har vært den viktigste kilden for å utvikle, justere og verifisere det jeg underviser.

> 0
har sett mine nettkurs

I mer enn 18 år har jeg delt mye av min kunnskap og erfaring gjennom artikler og gratis nettkurs. På denne måten har alle, uansett økonomisk situasjon, muligheten til å får hjelp til sin vei mot et mer sunt, meningsfylt og oppfylt liv.

Utdannelse

Når det kommer til min egen helse, lykke og velvære, vil jeg alltid velge en profesjonell lærer og veileder med lang erfaring fremfor en med mange fancy titler og grader. Men utdanning er et godt og ofte viktig utgangspunkt og fundament for en gode resultater. Her er et lite utvalg av min egen utdanning:

Runemester & tradisjonsbærer i Yggdrasil sjamanskole

18 års utdannelse og erfaring

Grandmaster og tradisjonsbærer av Rainbow Reiki & White Feather shamanic school

15 års utdannelse

Doktorgrad og Ph.D. i integrativ medisin (under arbeid)

5 år. Estimert ferdig i 2024/25

Sivilingeniør innen data og telematikk

5 års utdannelse

Rammeverket

Jeg bruker det beste jeg har lært fra moderne og urgamle vitenskapelige praksiser, medisin, teknologi og filosofi for å skape objektive, målbare resultater for å tilrettelegge for effektiv personlig transformasjon og utvikling.

Det beste fra to verdener

Vi benytter det beste fra 2 verdener for å oppnå raske objektive målbare resultater

Moderne vitenskap

Vi benytter det siste innen funksjonell medisin, chrono medisin og neuro- og adferds psykologi. Her deles sivilingeniørens analytiske, kritiske og pragmatiske tenkemåte der det er kun synlige resultater som teller.

Urgammel vitenskap

Her dykker vi ned i det praktiske metafysiske aspektet av oss selv og universet. Moderne vitenskap kaller studiet av denne sfæren kvantefeltteori (QFT)

Her deles sjamanens innsikt og tilgang til de universelle kreftene rundt oss som de fleste ikke har tilgang til. Vi benytter de mest effektive metodene innen sjamanismen som ofte gir umiddelbare resultater

Objektive målbare resultat

Jeg setter søkelys på viktigheten av å ha klare og målbare resultater for hver metode, teknikk, filosofi eller hva vi nå bruker for å unngå å kaste bort tid og energi på ting som ikke fungerer.

Gjennom å binde moderne og urgammel vitenskap sammen i undervisningen blir selv den mest mystiske og dyptgripende sjamanistiske innsikt lett tilgjengelig og forståelig for alle!

Min første bok

I boken "Beyond Positive Psychology - A Journey from Burnout to Enlightenment" beskriver jeg min vei fra utbrenthet til det unike livet jeg lever i dag. Jeg deler også mange nyttige metoder, teknikker, filosofi som kan både inspirere og hjelpe deg på veien til å skape et sunt, meningsfylt og oppfylt liv.

Under lanseringen av i mai 2019 gikk boken til topps på bestselgerlistene hos verdens største bokhandler i syv land med mer enn 4000 solgte eksemplarer de første par dagene.

I boken beskriver jeg min reise fra utbrenthet og hvordan jeg fant løsninger på mine fysiologiske, psykologiske og spirituelle problemer ved hjelp av en unik kombinasjon av det beste jeg har funnet innen Moderne og Urgammel vitenskap, medisin, teknologi og filosofi.

Norsk oversettelse nesten ferdig og boken er planlagt lasert i Norge våren 2023.

Mine helter

Å bevege seg gjennom ukjent territorium og utfordringer som kan oppfattes som uoverkommelig, krever mot, tålmodighet, utholdenhet og en betydelig mengde besluttsomhet for å aldri gi opp når det blir tøft. Mine studenter og klienter er mine sanne helter og også beviset på at det jeg tilbyr fungerer. Her er noen få:

FRA ME OG UTBRENTHET TIL ENERGI, GLEDE, HVERDAGSLYKKE OG MENING

Min verden har vært mørk og uten fremtidshåp. Pål-Esben har som lærer og mentor vært min lysbluss i mørket – der han steg for steg har hjulpet meg tilbake til livet! Da jeg først møtte Pål-Esben var jeg helt utslitt med 20 timer om dagen i sengen. Under de første seminarene lå jeg bakerst i rommet og sov. Helsetilstanden min var ekstremt dårlig og jeg så ingen vei ut av marerittet mitt.

De siste årene har vi jobbet målrettet og intensivt sammen for å bringe meg tilbake til livet – med mer energi, glede, hverdagslykke og mening. Aldri før har livet vært så godt å leve som nå!

På denne veien har Pål-Esben vært en brilliant mentor og lærer! Han er en ekstremt dyktig pedagog, som presenterer komplekse ting på en forståelig og praktisk måte. Han har lært meg hvordan jeg kan stå stødig i livets stormer – og leve et lykkelig liv hvor enn livet tar meg.

Det som virkelig er imponerende er at en slik historie om min utrolige fremgang ikke tilhører meg alene. Vi er en stor gruppe studenter og klienter og det er en glede å observere hvordan han hjelper alle på en profesjonell, målrettet og utmerket måte som ofte fører til utrolige resultater på kort tid! Dette er en kunst – som han mestret med glans!

Mari A. Nilsen

Lærer og veileder

Det beste jeg har gjort noensinne var å studere hos Pål-Esben. Han hjalp meg å finne veien ut av mitt burnout. Nå jobber jeg og lever meget godt uten disse utfordringene. Jeg har endret mitt mindset, og fått gode teknikker jeg bruker i hverdagen slik at jeg kan unngå å igjen møte veggen.

Camilla

spesialpedagog

En raus, vennlig og inspirerende lærer

Endelig ett sted hvor jeg kunne føle meg hjemme

Jeg har lenge søkt etter større mening i livet mitt og lengtet etter mere energi. Dette kurset har gitt meg alt dette og mere til. Jeg har brukt mange av de siste årene på selvutvikling og plukket litt her og der. Har også lest utrolig masse bøker innenfor alternativ medisin, hjerneforskning, NLP, ulike terapiformer, traumer, hypnose, healing, åndelighet etc.

Endelig fant jeg ett kurs som klarte å samle alle trådene og sette ting i system, og jeg ser nå veien videre helt klart. Pål Esben er en utrolig dyktig og kunnskapsrik lærer og han deler av sin visdom, kunnskap og hjertevarme. Jeg kommer til å følge med han på videre kurs. Takk også til alle de fantastiske menneskene som har deltatt på dette kurset. Endelig ett sted hvor jeg kunne føle meg hjemme. Kan trygt anbefale dette kurset til alle som ønsker å gjøre omfattende endringer i sitt liv. Her får du verktøyene til å endre alle utfordringer du måtte ha.

Kirsten Klungseth Lerum

Avdelingsleder

Den desidert mest spennende reisen i vårt liv!

Vel investerte penger!

Resultatene jeg oppnådde var sjokkerende!

EN MEKTIG OPPLEVELSE

Selv tuslet jeg bare med en venninne på Sjamanisme for det moderne mennesket fordi det hørtes ut som en artig ting å gjøre, der begynte en ferd som snudde livet mitt på hodet. For selv om jeg kjente på frykten for hva det å endre seg, det å lære å stå i seg selv kan medføre av forandringer i livet rundt meg, så meldte jeg meg på hele grunnkurset.

Etter å ha fullført kan jeg stadfeste at det ble en mektig opplevelse, jeg har gjort ting jeg aldri hadde trodd mulig, jeg har fått ristet løs i en grunnmur av begrensende programmeringer og fått et nytt fundament å bygge livet på. Jeg har møtt mennesker med så sterkt indre lys at de tok pusten fra meg, for jeg hadde satt opp en mur  rundt meg for å beskytte hjertet mitt i en verden jeg har funnet kald og nådeløs, og så er det denne muren som har gjort livet fattig. Kjærligheten til naturen, sorgen ved å gi slipp, sårbarheten i å dele av sin sjels erfaringer, astralreiser som tar pusten fra meg, styrken jeg ikke ante jeg hadde, kunnskap jeg gråter for at jeg ikke fant før, den lune følelsen av å bli sett, evnen til å ta makten tilbake over eget liv,  ja det er bare noen stikkord for min opplevelse av denne utdannelsen.

Så tusen takk Pål-Esben, for at du har turt å stikke hodet frem og dele av dine enorme kunnskaper.  

Fra dypet av mitt hjerte Takk!

Sunniva Bjørndal

EN MEKTIG OPPLEVELSE

Selv tuslet jeg bare med en venninne på Sjamanisme for det moderne mennesket fordi det hørtes ut som en artig ting å gjøre, der begynte en ferd som snudde livet mitt på hodet. For selv om jeg kjente på frykten for hva det å endre seg, det å lære å stå i seg selv kan medføre av forandringer i livet rundt meg, så meldte jeg meg på hele grunnkurset.

Etter å ha fullført kan jeg stadfeste at det ble en mektig opplevelse, jeg har gjort ting jeg aldri hadde trodd mulig, jeg har fått ristet løs i en grunnmur av begrensende programmeringer og fått et nytt fundament å bygge livet på. Jeg har møtt mennesker med så sterkt indre lys at de tok pusten fra meg, for jeg hadde satt opp en mur  rundt meg for å beskytte hjertet mitt i en verden jeg har funnet kald og nådeløs, og så er det denne muren som har gjort livet fattig. Kjærligheten til naturen, sorgen ved å gi slipp, sårbarheten i å dele av sin sjels erfaringer, astralreiser som tar pusten fra meg, styrken jeg ikke ante jeg hadde, kunnskap jeg gråter for at jeg ikke fant før, den lune følelsen av å bli sett, evnen til å ta makten tilbake over eget liv,  ja det er bare noen stikkord for min opplevelse av denne utdannelsen.

Så tusen takk Pål-Esben, for at du har turt å stikke hodet frem og dele av dine enorme kunnskaper.  

Fra dypet av mitt hjerte Takk!

Sunniva Bjørndal

En reise jeg ikke så komme!

Fikk et helt nytt liv

I løpet av noen måneder klarte Cathrine Emilie å finne veien ut av livskrise preget av dyp depresjon, sosial angst, selvskading og utbrenthet. En viktig del av behandlingsopplegget var å benytte naturen som læremester og helbreder. Dette er også et flott eksempel på hvordan en psykiater og en sjaman sammen hjalp en pasient, som var alvorlig syk, til å få livsgnisten og livsgleden tilbake! De det inspirerende og rørende intervjuet med Cathrine Emilie ovenfor. 

Dette er den mest effektive formen for veiledning og selvutvikling jeg noen gang har opplevd

Flink til å identifisere kjernen av problemer

EN UFATTELIG KRAFT

I snart 2 år har jeg vært omfavnet av Pål-Esbens kjærlighet og kunnskap. Og jeg finner det vanskelig å forestille meg hvor anderledes hverdagen min så ut, før jeg kom inn i varmen til denne mannens inspirerende vesen. Det har vært en virkelig oppvekker å delta på utallige spennende kurser. Kurser som er strukturert på en veldig praktisk og oversiktlig måte. Som gjør det morsomt, effektivt og meget motiverende å lære.

Alt vi har gått igjennom er også tilgjengelig når jeg trenger det til en hver tid på Internett portalen. Alle kurs har gått via internett, noe som er utrolig praktisk da jeg befinner meg i utenlandet. For uten å fundamentalt forandre mitt livssyn og hvordan jeg omgåes andre mennesker; har sjamanen vår delt de flotteste håndplukkede øvelsene og verktøyene sine med oss.

Verktøy som har en ufattelig kraft og hjelper meg til å forstår hva som er mitt virkelige jeg . Øvelser og innsikt som har hjulpet meg å forstå hva som faktisk er viktig i vår eksistens og som har åpnet dører jeg ikke visste fantes. Jeg er takknemelig for at jeg har fått være med på denne reisen.

Bente Pedersen

Bedriftsleder

Filosofien

I tillegg til de 7 gullnøklene som dekkes i boken “Beyond Positive Psychology – A Journey from Burnout to Enlightenment”, har jeg tre livspilarer som beskriver min personlige livsfilosofi og hensikt sett fra et ørneperspektiv. For meg er disse avgjørende for å leve et oppfylt og opplyst liv.

Den første pilaren handler om å vokse. I gamle tider søkte vise menn og kvinner etter svar i naturen som gjenspeiler universets naturlover. Hvis du skulle spørre et tre: “Hvorfor vokser du fra du blir født til du dør?” treet ville ikke forstå spørsmålet fordi det er treets natur å vokse. Mange glemmer at daglig vekst også er vår natur. Når vi vokser hver dag, går vi videre. Jeg tror at fremgang er et grunnlag for lykke fordi det øker vår følelse av egenverd og oppfyllelse og gir oss en daglig følelse av fullstendighet.

Den andre pilaren handler om å elske. Mitt hjerte og primære følelser, mitt sanne indre, er det viktigste grunnlaget for alle mine beslutninger og handlinger. Før jeg bestemmer meg for å handle, ser jeg alltid etter om jeg er drevet av primærfølelser i hjertet og mitt sanne indre selv eller sekundære følelser basert på frykten til egoet.

Den tredje pilaren handler om å hjelpe andre. Jeg tror at en viktig del av vårt livsformål er å hjelpe andre med vår visdom og innsikt. Det er en mye større glede å finne i å bruke vår kunnskap og visdom til å hjelpe en nabo, venn eller barn med fremgang i livet i stedet for å bare holde det for oss selv.

Mitt livsformål sett fra et ørneperspektiv er å vokse, elske og hjelpe andre på en daglig basis.

Gratis nettkurs

Registrer deg for vårt nyhetsbrev der du blir informert om alle nyheter, artikler og videoer som blir lagt ut. Du får umiddelbar tilgang til alle gratis nettkurs, PDF versjon av alle artikler og annet eksklusivt innhold for medlemmer:

Registrering av medlemskonto målsetning

Har du allerede medlemskonto? Logg inn

Din kontaktinformasjon er sikker og vil aldri bli misbrukt eller gitt videre til andre! En gang i blant vil du motta mitt nyhetsbrev med artikler, info om nye nettkurs og tips for en bedre helse og et lykkeligere liv. Du kan når som helst med ett klikk stoppe å motta denne informasjonen.