En av de største nedturene i mitt liv! Hvordan Prof. med. Dr. Thomas Rau og biologisk medisin åpenbarte seg for meg i tolvte time.

Av Pål-Esben Wanvig

Publisert 25. november 2017

Mitt liv som spirituell lærer, sjaman, veileder, forfatter og menneske er ikke bestandig slik jeg skulle ønske det var. I denne artikkelen får du et innsyn i en av de vanskeligste nedturene i mitt liv hvor det hold på å gå riktig galt for meg forrige år. Du vil også få se hvordan møtet med Dr. Thomas Rau førte meg et stort skritt videre mot løsningen på mitt største helseproblem.

2017 var ett av de vanskeligste årene siden burnoutet som nesten tok livet av meg i 2003. I mer enn 15 år har jeg gjort alt som har stått i min makt for å finne forståelse og løsninger på de problemene som oppsto etter krasjet i 2003.

Noe av denne kunnskapen og erfaringene har jeg delt gjennom 70 artikler som er publisert i bladet Medium de siste årene.

Jeg har løst mysteriene bak hvordan man fyller livet med lykke, glede, mening, kjærlighet og overflod, og jeg trodde jeg var nær løsningen for å regenerere min fysiske helse da jeg kollapset i starten av dette året.

Intervju med Prof. Dr. med. Thomas Rau

Dr. Thomas Rau er en av verdens mest anerkjente leger innen helhetlig biologisk medisin.

Her er noe av det som dekkes i intervjuet:

 • Filosofien bak hvordan klinikker får sine eksepsjonelle resultater.
 • Hvordan nær 100% av de med CFS/ME samt Lymes sykdom (borreliose) selv i avansert stadium blir helbredet.
 • Hvorfor bruk av antibiotika i behandling av Borreliose er skadelig.
 • Hvorfor de har så gode resultater i behandling av brystkreft, prostatakreft og andre kreftformer uten bruk av kirurgi, stråling og cellegift ved å helbrede årsakene til kreften.
 • Hvorfor det å preventivt operere bort brystene etter en gentest for å unngå å få kreft senere i livet er meningsløst.
 • Hvorfor visdomstenner, kavitasjoner, rotfyllinger og implantater ofte er hovedårsaken til kronisk sykdom.
 • og flere andre spennende temaer.

Det første sjokket

Siden vestlig skolemedisin ikke kunne hjelpe meg med mine fysiske helse problemer, har jeg siden 2004 også søkt etter løsninger innen komplementær medisin.

Etter flere tusen utdanningstimer innen bla. funksjonell medisin, akupunktur, homeopati, tradisjonell kinesisk medisin, meditasjon, feng shui, astrologi og sjamanisme samt at jeg hadde vært gjennom en mengde omfattende terapier som kostet meg en formue, trodde jeg at løsningen var nær siden jeg gradvis ble bedre og bedre år for år.

De siste månedene av fjoråret kjente jeg at noe var galt med kroppen uten å kunne sette fingeren på hva det var. Under mitt første seminar i Norge i januar dette året holdt det på å gå galt.

Mer enn hundre seminar deltagerne satt spent og ventet på å lære om sjamanisme for det moderne mennesket og for første gang i mitt voksne liv hadde jeg problemer med å aktivere nok kraft og energi for å gjennomføre seminaret.

Jeg følte meg helt tom etter første dag og var usikker på om jeg i det hele tatt kunne fortsette eller om jeg måtte avlyse seminaret. Dette hadde aldri skjedd før, og det gjorde meg urolig siden jeg ikke hadde noen ide om hvorfor.

På en eller annen måte fikk jeg mobilisert nok krefter til å gjennomføre seminaret på en god nok måte.

Den største nedturen

De neste månedene blir alt bare verre og jeg klarer så vidt å gjennomføre seminarene mine. Mange avtaler må avlyses, reiser blir kansellert og jeg blir 80% sykemeldt. Jeg tok meg tre måneder sommerferie (les: 100% sykemeldt) uten at det hjalp meg noe som helst med å bli i bedre form.

Selv om jeg er en optimist av natur, må jeg ærlig innrømme at dette gjorde meg bekymret. På den ene siden begynte jeg å forberede meg på å gjøre større endringer i mitt profesjonelle liv.

 Jeg måtte ha en løsning klar om kroppen kun skille bli svakere og svakere som ville føre til at jeg måtte gi opp det jeg elsker mest i jobben min: Å holde seminarer samt veilede mennesker til å finne tilbake til seg selv og veien sin.

På den andre siden kjente jeg på frustrasjonen som hang i luften over at jeg hadde brukt så mange år samt mengder av tid, energi og økonomiske ressurser i mer enn ti år for å finne løsningene for å komme i god fysisk from igjen.

Hvordan kunne det ha seg at kroppen bortimot over natten ikke kunne produsere energi lengere?

Det hjalp lite at jeg hadde et særdeles sunt kosthold med en hyperallergenisk diett uten gluten, sukker, melk, soya, lav FODMAP m.m. Det hjalp lite at jeg hadde gått ned tilsammen nesten 40 kilo.

Det hjalp lite at jeg hadde helbredet min alvorlige søvn apné med mer en 25 pustestopp i timen og ikke lenger trengte CPAP maskin (pustemaskin).

Det hjalp lite at min IBS (irritabel tarm syndrom), Leaky Gut (lekk tarm) og SIBO (overvekst av bakterier i tynntarmen) var helbredet og at jeg for første gang på lenge ikke hadde oppblåst mage, smerter og kramper.

Det hjalp lite at jeg hadde helbredet min fettlever som nå var i en perfekt tilstand.

Det hjalp lite at jeg var igjennom en mengde diagnostisering fra både vestlig skolemedisin og komplementær medisin.

Alle ga meg svaret som jeg har hørt et utall ganger tidligere: Vi finner ingenting galt med dem herr Wanvig…

Men jeg følte at det var noe galt med kroppen min, jeg kunne bla. kjenne inflammasjonen i hodet mitt.

Ansiktet og tannkjøttet føltes opphovnet og betent. Var dette bare innbilning og hypokondri? Var dette depresjon?

 Jeg hadde også vært til en rekke tannleger både tradisjonelle og alternative. Alle sa at tennene og tannkjøttet mitt er helt friskt.

I tolvte time

En kveld i slutten august 2017 kommer jeg over et foredrag med dr. Thomas Rau som har behandlet mer enn 30.000 pasienter fra 80 land de siste årene.

Paracelsus klinikken som han jobbet på den tiden, var spesialister i å behandle bla. kreft, utbrenthet (CFS/ME), Lymes sykdom (Borreliose), MS, Morbus Chrons, Ulcerøs kolitt og alle typer kroniske sykdommer med meget gode resultater.

Jeg har visst om klinikken i flere år, men jeg hadde aldri studert hva de gjorde grundig. Denne gangen lese jeg alle bøkene til dr. Rau og alt annet materiell og foredrag han hadde publisert.

Dr. Rau og klinikken han jobbet på sa de var eksperter i tilfeller som meg som hadde prøvd et utall terapier og vært til dusinvis av medisinere uten at det hadde hjulpet noe og som var mer eller mindre gitt opp av skolemedisinen.

Les her om hvorfor jeg ikke lenger anbefaler Paracelsus klinikken i Sveits.

Dr. Thomas Rau

Første skritt

Tre måneder senere sitter jeg på kontoret til Dr. Rau, både som pasient og journalist.

Jeg hadde vært gjennom to dager på klinikken med intensiv diagnostisering både med metoder fra vestlig skolemedisin og metoder fra biologisk medisin som jeg aldri hadde hørt om før for å finne årsakene til min kroniske sykdoms tilstand.

Under samtalen/intervjuet tar Dr. Rau frem det første prøveresultatet som hadde tikket inn på skjermen hans – min tannhelse.

Den første posten jeg ble sent til for diagnose på min første dag var tannlegen hvor de startet med å gjennomføre en tredimensjonal skanning av tennene og tannkjøttet mitt.

Dr. Rau rynker på nesen når han ser bildet av tennene mine.

 ”Her har vi trolig en av hovedårsakene til at du er kronisk syk og at ingen terapi har virket på deg” sa han. ”Du har en kraftig inflammasjon i lommene rundt visdomstennene dine i øvre del av munnen som ligger skjult under tannkjøttet”.  

Så prater han om de helsemessige konsekvensene av å ha skjulte visdomstenner med inflammasjon, rotfyllinger, kavitasjoner, implantater og metaller i munnen (selvfølgelig inkludert amalgam).

”Hos mer enn 70% av alle kreftpasientene vi har på klinikker ligger hovedårsaken bak kreften i tannhelsen til pasientene. Derfor sender vi bestandig alle pasienter først til tannklinikken vår og tar et 3D bilde av tennene.” (se intervjuet med Dr. Rau ovenfor hvor han bla. snakker om hvordan en dårlig tannhelse kan skape store helseproblemer som f.eks. kreft og kronisk sykdom)

Dr. Rau sa også at det hjelper lite hvilke terapier og behandlingsformer jeg benytter om ikke de grunnleggende årsakene til sykdommen blir fjernet, som f.eks. de betente visdomstennene mine.

Disse har skapt problemer for meg i mange år uten at jeg visste at jeg hadde problemet.

Dette satte betraktelig ned kroppens evne til å regulere seg selv og dermed blokkerte kroppens selvhelbredende krefter.

Det blir som å total overhale motoren i bilen uten at det hjelper stort siden årsaken til motorproblemene er relatert til den elektroniske tenningen.

Uten at denne blir skiftet ut vil motoren aldri fungere med sin fulle kraft.

Frustrasjon og lettelse

Først ble jeg lettet over at noen endelig finner noe galt med meg i det hele tatt som kan være årsaken til min kroniske utmattelse.

Men frustrasjonen var også til å ta og føle på siden jeg har vært til flere tannleger som ikke fant noe som helst galt.

Den siste tannlegen jeg oppsøkte for ett år siden hadde til og med en professortittel i holistisk dentistry (tannbehandling) og understreket hva de tidligere tannlegene hadde sagt: Det er ingenting galt med dem herr Wanvig.

Hvordan kan det ha seg at tannleger ikke finner slike åpenbare problemer som til og med jeg kunne se på 3D bildene dr. Rau presenterte for meg?

Årsakene kan være så mange, men jeg tror at mangel på forståelse/kunnskap om inflammasjon og konsekvenser av skjulte visdomstenner, kavitasjoner, rotfyllinger, implantater m.m. og mangel på effektive behandlings metoder for å helbrede betennelsen/problemene ligger høyt på listen.

I tillegg ville nok de fleste tannleger skydd den noe komplekse operasjonen jeg må gjennom for å fjerne visdomstennene bla. pga. at de er i kontakt med bihulene.

 Om tannlegen ikke er ekspert i slike type inngrep kan det skape store problemer for pasienten sa dr. Rau.

Artikkel serie om Swiss Biological Medicine og Dr. Thomas Rau

Artikkel 1: En av de største nedturene i mitt liv!

Artikkel 2: Alvorlig sykdom kan sitte i tennene

Artikkel 3: Helhetlig diagnose og behandling

Artikkel 4: Oppsummering, priser og anbefaling

Facebook
Twitter
LinkedIn

8 Comments

 1. Cecilie Kvernberg sier:

  Kjære WANVIG! Takk for lærerikt innhold. For at du deler så mange blir opplyste. God hilsen fra Cecilie ????

  1. Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Cecilie! Tusen takk for din hyggelige tilbakemelding!

   Beste hilsen
   Pål-Esben

 2. Vigdis Magnussen sier:

  Virkelig interessant ….takk for at du deler dette viktige materialet med oss. Lykke til videre!

 3. Hey Pål Esben!
  Lurte på hvor du hadde blitt av.
  Trist å se hva som har skjedd, og samtidig fint å se at du klarer å dele hva som skjer på en slik unik måte!
  Ønsker deg alt godt og håper vi sees om ikke alt for lenge.
  Varme hilsner
  Marpa

  1. Pål-Esben Wanvig sier:

   Hei Marpa og takk for at du bryr deg 🙂 Tilstanden er mye bedre nå etter at jeg fant ut hvorfor kroppen plutselig kollapset i slutten av 2016! Ønsker deg alt godt og jeg ser frem til at våre veier krysses igjen.

   Beste hilsener
   Pål-Esben

Legg igjen en kommentar