Styrking av immunforsvaret med høye doser C vitamin – Intervju med Dag Viljen Poleszynski

Av Pål-Esben Wanvig

I dette intervjuet forteller redaktør i Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski, hvordan C-vitamin og et godt immunforsvar kan hjelpe deg dersom du blir smittet av virus. Hva er riktig dosering og er det noe man må være oppmerksom på ved inntak av høye doser C-vitamin? Hvilke andre ting styrker vårt immunforsvar?

Det anbefales at du tar kontakt med lege eller annen spesialist før du gjør endringer med diett, livsstil eller kosttilskudd. Dette er spesielt viktig om du er syk og benytter livsviktige medikamenter.

Intervju del 1 av 4

Tema for dette intervjuet: Hvordan vi selv kan styrke immunforsvaret ved hjelp av kosttilskudd og livsstilsendringer.

Her er noen av spørsmålene Dag Viljen Poleszynski svarer på under intervjuet

 • Hva er ortomolekulær medisin?
 • Finnes det solide bevis på at høye doser av C vitamin kan ha virkning mot virus og bakterielle infeksjoner?
 • Hvordan virker høye doser C vitamin i relasjon til små anbefalte RDA doser (200mg)? Hvorfor trenger vi høye doser?
 • Hvor mange gram er en høy dose og hvordan tar jeg dette for å få best mulig resultat (ref. halveringstid)
 • Hva er forskjellen i effekten på de ulike formene av C vitamin (Askorbinsyre, calsiumascorbat (Ester C) og liposomal C vitamin?
 • Hva med intravenøs C vitamin vs. å ta det som pulver eller liposomalt? Vil virkningen være det samme?
 • Hvorfor vil ikke Norske myndigheter og spesialister opplyse  om den omfattende relevante forskningen for foreligger de siste 60 årene om bruk av f.eks. C vitamin for å styrke immunsystemet og kroppens regulatoriske system samt å forebygge/helbrede sykdommer relatert til virus og bakterielle infeksjoner? Hvorfor vil ikke norsk myndigheter opplyse om hvordan Kina benytter c vitamin som en del av behandlingen mot covit-19?
 • Hva er din kommentar til leger som sier at C vitamin tilskudd kan være farlig? Hvor får de disse argumentene fra?
 • Hvorfor er det viktig a ha høye nok verdier av D vitamin i blodet til enhver tid? Hva er konsekvensene av å ha for lave verdier? Hva er høy nok verdi?
 • Hvor mange IU med D vitamin tilskudd anbefaler du? Er det viktig å velge rett type tilskudd siden D vitamin er fettløselig
 • Enkelte hevder at D vitamin tilskudd er farlig. Stemmer dette?
 • Hva er etter din omfattende erfaring det optimale kostholdet i forhold til å skape et sterkt og funksjonelle immunsystem?
 • Hvorfor er for mye (raske) karbohydrater skadelig for immunsystemet?
 • ++++++

Intervju del 2 av 4

Intervju del 3 av 4

Intervju del 4 av 4

Gratis nettkurs om optimalt kosthold

Gratis nettkurs om optimalt kosthold med Dag Viljen Poleszynski og Pål-Esben Wanvig: Lær å lage verdens enkleste frokost på kun 5 minutter som gjør deg full av energi i 4-5 timer uten å bli sulten!

Her er noen av temaene som blir belyst i video seminaret om optimalt kosthold:

 • Hva er fordelene med Bulletproof kaffe frokost (eller te frokost) og hvordan lager du den både hjemme og når du er ute og reiser? Bli med Pål-Esben på kjøkkenet og se hvordan det gjøres!
 • Hvordan er det mulig å bli full av energi i 4-5 timer uten å bli sulten kun med en kopp kaffe/te blandet med smør og olje som frokost?
 • Kan det være helsemessige betenkelig å drikke kaffe/te med smør om morgenen? Kan et fettrikt kosthold skade helsen? 
 • Hva er riktig type fett og hvilke typer bør vi holde oss unna?
 • Oppklaring av misforståelsene rundt kolesterol, fett og hjerte/karsykdommer: Hvorfor et fettrikt kosthold med sunt fett har lite å gjøre med hjerte/karsykdommer (som dessverre mange medisinere fortsatt mener…)
 • Er det mulig at et fettrikt kosthold kan bidra til å normalisere fettverdiene i blodet? (Triglyserider, HDL/LDL m.m.)
 • Er det mulig at et fettrikt kosthold kan bidra til å normalisere en fettlever?
 • Hva er ketogent kosthold og hvordan helsegevinster kan du oppnå med dette? Visste du at ketogent kosthold benyttes i behandlingen av barn med epilepsi? Dag vil forklare hvordan et ketogent kosthold kan virke mot andre tilstander og hvorfor et ketogent kosthold er blitt allment akseptert i klinisk behandling.
 • Hva er de helsemessige fordelene ved periodisk fasting (intermittent fasting) og hvordan gjør du dette praktisk uten å være sulten samtidig som du er full av energi?
 • Se hvordan Pål-Esben gikk ned 20 kilo med denne dietten uten å være sulten og uten samtidig å trene!
 • ++++++

Referanser

Ref. 1: Helsemagasinet (vof.no). I de siste numrene av Helsemagasinet finner du mange referanser til medisinsk forskning i relasjon til temaene som blir tatt opp under intervjuet

To meget interessante bøker som beskriver hvordan og hvorfor C vitamin virker samt mange kliniske erfaringer med C vitamin:

Ref. 2: Vitamin C: The Real Story, the Remarkable and Controversial Healing Factor, Dr. Steve Hickey and Dr. Andrew W. Saul, Amazon

Ref. 3: Curing the Incurable: Vitamin C, Infectious Diseases, and Toxins, Dr. Thomas E. Levy, Amazon

Her er et bitte lite utvalg med publisert forskning innen hvordan vitamin C påvirker og styrker immunforsvaret:

Ref. 4: Immunity in Depth, Linus Pauling Institute, Oregon State University.

Ref. 5: Vitamin C and Immune Function, Carr AC, Maggini S, PubMed

Ref. 6: Vitamin C and Immune Function, Ströhle A, Hahn A, PubMed

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 Comments

 1. Tusen hjertelig takk for utrolig gode råd for en bedre helse- dette har hatt veldig stor betydning for meg! Jeg hadde stadig tilbakevendende forkjølelse- og dette problemet forsvant umiddelbart da jeg startet å bruke C-vitamin, og til dels D-vitamin iht rådene fra Dag. Jeg merket veldig godt da jeg i en kort periode gikk tom for vitaminer- forkjølelsene kom tilbake med det samme! Videre så har jeg blitt superglad i verdens beste frokost; den er kjempe-enkel å tilberede, den er super-god, den holder meg mett lenge uten at blodsukkeret flyver avgårde og jeg opplever å ha økt konsentrasjon og utholdenhet. Så disse rådene anbefales på det sterkeste ! 🙂

  1. Paul-Esben Wanvig sier:

   Tusen takk for tilbakemeldingen Eva! Det er spennende å erfare hvor så lite kan ha så stor betydning 🙂

 2. Dette er så verdifull informasjon! Jeg har hatt problemer med tilbakevendende smerter i magen siden jeg var barn og har vært veldig påvirket av et ustabilt blodsukker gjennom hele livet. Ved å endre kosthold har jeg ikke lenger disse problemene og hverdagen har endret seg! Jeg elsker bulletproof kaffe om morgenen – så enkelt og så godt. Det har vært min frokost i omtrent 4 år nå, og en fast følgesvenn både i hverdagen og på reise. Trenger du inspirasjon og kunnskap til kostholdsendringer for å ta godt vare på egen helse anbefales denne informasjonen på det varmeste 🙂

Legg igjen en kommentar